Κεντρική Γυναίκες Αυτό είναι το πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα… η βιτρίνα του;

Αυτό είναι το πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα… η βιτρίνα του;

Α1

Απαράδεκτα τα όσα γίνονται στην Α1 Γυναικών.

Διαβάζοντας την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Σταύρου Νανάκου προς την Νίκη Λευκάδας, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που ακουγόταν ότι οι αγώνες για τις θέσεις 5-8 παρότι προβλέπονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος… δεν θα διεξαχθούν (άραγε γιατί?). αν και η πέμπτη θέση οδηγεί στην Ευρώπη.

Σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα δεν γίνονται αυτά. Ντροπή λέω εγώ. Έτσι θα προασπίσουμε το γυναικείο μπάσκετ?

Θα μπορούσε ποτέ αυτό να συμβεί δεν λέω στην Α1 αλλά ποτέ στην Α2 ανδρών που υποτίθεται η Α1 γυναικών είναι πάνω από αυτήν; Δύο ομάδες Α1 γυναικών φέτος επίσης είχαν παραιτηθεί από αγώνες για το κύπελλο η μία μάλιστα στην προημιτελική φάση.

Προφανώς κάποια ομάδα δήλωσε αποχώρηση και η Ομοσπονδία ψάχνει τρόπο να κάνει το χατίρι να το κουκουλώσει παραβαίνοντας την προκήρυξη.

Σε μία χρονιά που οι ομάδες πήραν περίπου 100.000 ευρώ από τα κέρδη του στοιχήματος, υπήρξαν αγώνες στο τέλος που κατέβηκαν με έξι άντε επτά παίκτριες και το κυριότερο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν όπως έπρεπε την χρονιά.

Δεν πάει έτσι ο χώρος μπροστά όταν δεν δείχνουν σεβασμό και αγάπη οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτόν. Όσο κι αν όλοι θα ασχοληθούν με τα ντέρμπι τίτλου ο χώρος του γυναικείου υποβαθμίζεται και φταίνε σωματεία και ΕΟΚ.

Κατά τα άλλα στις συζητήσεις για το πρωτάθλημα του χρόνου θα ξεκινήσουν όπως πάντα από το πόσες ξένες παίκτριες θα επιτρέπεται να παίζουν;

Θα μου πείτε βέβαια ποιος θα ασχοληθεί με τέτοιες… λεπτομέρειες ή θα τον στενοχωρήσει όλο αυτό; Κανείς φοβάμαι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Euroleague: Οι διαιτητές στα game 5 Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού

Τα game 5 του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεξάγονται σήμερα και αύριο. Παναθηναϊκός και Ο…