-
Κεντρική Basket League Αριθμοί: Απόλλων – Προμηθέας

Αριθμοί: Απόλλων – Προμηθέας

Προμηθέας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Απόλλων – Προμηθέας.

Με το ντέρμπι της Πάτρας θα ανοίξει η αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Basket League, αφού το Σάββατο (25/3, 16:00, ΕΡΤ3) ο Απόλλων Carna θα υποδεχτεί τον Προμηθέα. Το παιχνίδι αυτό θεωρείται σημαντικό και για τους δύο, για διαφορετικούς λόγους. Ο Απόλλων Carna δίνει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία και ο Προμηθέας προσπαθεί να πλασαριστεί στην τετράδα προκειμένου να μπει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Απόλλων Carna προέρχεται από την ήττα στη Ρόδο και παραμένει χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Στο γήπεδο του σημείωσε και τις τέσσερις νίκες του (4-5), κάτι που εξηγείται και από τους αριθμούς. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα σημειώνει 7,1 περισσότερους πόντους στην επίθεση ως γηπεδούχος (73,22 έναντι 66,1 των εκτός έδρας αγώνων της) και δέχεται οχτώ λιγότερους (74,3 έναντι 82,3). Δεν κατάφερε ωστόσο να σημειώσει νίκη επί ομάδας της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας.

Ο Προμηθέας επιστρέφει στη δράση στην Basket League έπειτα από την αναβολή του παιχνιδιού του με την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες μακριά από την έδρα του –ενδιάμεσα νίκησε τον ΠΑΟΚ mateco- από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που τον ανάγκασαν να υποχωρήσει στο 3-6 ως φιλοξενούμενος. Έτσι ανεξαρτήτως του πώς θα κλείσει την κανονική περίοδο, θα υποχρεωθεί σε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων εκτός έδρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια αφού πέρυσι είχε ρεκόρ 4-8 στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε δύο σερί σεζόν, αφού πριν την τρέχουσα σεζόν ο Προμηθέας είχε αρνητικός συντελεστή αποτελεσμάτων ως φιλοξενούμενος, μόνο στο 2016-17 (4-9).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου αφού επικράτησε με 80-71. Ο Απόλλων Carna μπήκε πολύ καλά προηγούμενος με οχτώ πόντους (12-20 στο 7’) όμως ο Προμηθέας πρόλαβε και ισοφάρισε στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-22) και μετά από μία ισορροπημένη δεύτερη περίοδο (41-37 στο 20’), κυριάρχησε στην τρίτη (23-6) μέσα από την οποία εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη. Ο Τζορτζ Κόντιτ ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα (18π, 8/13δ, 10ρ.) ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Βασίλη Μουράτου (16π.). Για τον Απόλλωνα Carna κορυφαίοι ήταν οι Νικ Γκρίφιν (23π, 4/8τρ.) και Ζώη Καράμπελα (19π, 6ρ, 8ασ).

Με τη νίκη στο παιχνίδι που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου, ο Προμηθέας επέκτεινε το αήττητο του σε αυτά τα παιχνίδια αφού στη μικρή ιστορία των ντέρμπι της Πάτρας στην Basket League, μετράει μόνο νίκες.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Απόλλων Carna – Προμηθέας 0-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ CARNA
Απόλλων Carna – Προμηθέας 0-2

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ CARNA
2016-17: Απόλλων Carna – Προμηθέας 53-67

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2021-22: Απόλλων Carna – Προμηθέας 59-71 (Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είχε 21 για τον Απόλλωνα Carna)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

Apollon Promitheas%20230323 Stats

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

MILESTONE

* Ο Γιώργος Μπόγρης θα πρέπει να περιμένει την επόμενη σεζόν για να φτάσει στις 200 συμμετοχές στην Basket League. Αγωνιζόμενος στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα φτάσει στα 199 παιχνίδια στην κατηγορία.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ιμπραχίμ Σίλα με μία τάπα θα μπει στην 20άδα των μπλοκέρ του Απόλλωνα Carna. Προς το παρόν μοιράζεται την 20ή θέση με τους Λούσιους Ντέιβις (1992-93), Γκρεγκ Σάτον (1993-94) και Λένι Ντάνιελ (2013-14) έχοντας από 16 τάπες.

* Ο Νικ Γκρίφιν είχε 4+ σουτ τριών πόντων σε καθένα από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια του στην Basket League.

* Ο Έι Τζέι Ντέιβις είναι ένας από τους πέντε παίκτες της Basket League ως τώρα, που έχει 100+ ριμπάουντ και 40+ ασίστ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Απόλλων Carna έχει περιορίσει τα λάθη του, έχοντας τον τέταρτο μικρότερο μέσο όρο του Πρωταθλήματος (13,5). Στην περσινή σεζόν ήταν ακόμη πιο χαμηλά, έχοντας τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο της κατηγορίας (11,8).

– Η ομάδα της Πάτρας είναι αυτή με τον μικρότερο μέσο όρο ριμπάουντ της φετινής Basket League (30,2), έχοντας μειώσει την επίδοση της σε σχέση με την περσινή σεζόν κατά 1,6 ριμπάουντ (31,8).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

* Μετά τον Τρέβις Σίμπσον και την περασμένη Κυριακή τους Κουλμπόκα και Κόντιτ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης χρειάζεται άλλα τέσσερα ριμπάουντ για να μπει στη λίστα των «100άρηδων» του Προμηθέα, μαζί με εκείνα που είχε στην πρώτη θητεία του στους Πατρινούς. Ο διεθνής φόργουορντ θα γίνει ο 25ος αυτής της λίστας.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έφτασαν στα 40+ εύστοχα τρίποντα, αλλά ο μόνος από αυτούς που έχει και 100+ ριμπάουντ.

* Ο Άντονι Κάουαν μετράει πέντε σερί παιχνίδια με 10+ πόντους και 3+ ασίστ.

* Ο Τζορτζ Κόντιτ είχε συνολικά 23/28 δίποντα στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Προμηθέα στην Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Κατά 3,5 πόντους αύξησε ο Προμηθέας την επιθετική του παραγωγικότητα στον δεύτερο γύρο. Στα πρώτα 11 ματς της σεζόν σημείωνε 75 και στα επτά που ακολούθησαν είχε 78,57.

– Οι 16,4 ασίστ που έχει κατά μέσο όρο, κατατάσσουν τον Προμηθέα στην 9η θέση της σχετικής λίστας. Είναι τρεις ασίστ χαμηλότερα από την περσινή επίδοση του (19,4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ