-
Κεντρική Basket League Αριθμοί: ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels

Αριθμοί: ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels

ΑΕΚ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναμέτρηση ΑΕΚ – Κολοσσός.

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα πέσει η αυλαία της πρώτης μέρας της 18ης αγωνιστικής της Basket League, εκεί όπου το Σάββατο (11/3, 19:15, ΕΡΤ3) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Κολοσσό H Hotels σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τις θέσεις 3-8 και μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, από τον Άρη εκτός και το Λαύριο Megabolt εντός έδρας, επέστρεψε στις επιτυχίες το περασμένο Σάββατο περνώντας με τη νίκη από την έδρα του Ιωνικού. Έχει υποχρεωθεί ωστόσο σε τρεις εντός έδρας ήττες σε συνολικά οχτώ αγώνες. Έτσι μόνο αν κάνει το 3/3 στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (με Κολοσσό H Hotels, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) για να αποφύγει τη χειρότερη, εντός έδρας επίδοση της στην τελευταία 9ετία. Από την περίοδο 2014-15 όταν και επέστρεψε στην Basket League, η ΑΕΚ δεν έκανε περισσότερες από τρεις εντός έδρας ήττες κανονικής περιόδου.

Ο Κολοσσός H Hotels έχασε την περασμένη Κυριακή το εντός έδρας αήττητο του από τον Ολυμπιακό και μετράει πλέον τρεις σερί ήττες στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα έχει μόνο μία εκτός έδρας νίκη (εκείνη που σημείωσε επί του Άρη) ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της πρώτης οχτάδας έχουν τουλάχιστον από τρεις. Στα παιχνίδια που έδωσαν μακριά από τη Ρόδο, οι «θαλασσί» σημείωσαν, σε σχέση με τα εντός έδρας, σχεδόν εννιά λιγότερους (71,25 έναντι 80,12) και δέχτηκαν σχεδόν 10 περισσότερους πόντους (80,75 έναντι 71,12).

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού και οι δύο ομάδες πήραν διαφορές μέχρι έξι πόντων. Ο Κολοσσός H Hotels όμως έφτασε με αυτήν στην τελική επικράτηση, αφού νίκησε με 73-67. Τον είχαν οδηγήσει ο Τι Τζέι Σταρκς (25π, 5/10τρ, 6ασ.) και ο  Χάρης Γιαννόπουλος που έφτασε σε double-double έπειτα από έξι χρόνια (17π, 10ρ). Για την ΑΕΚ καλύτεροι ήταν ο Τιμ Φρέιζιερ (15π, 5ασ.) και ο Γιάνις Στρέλνιεκς (12π.).

Με τη νίκη στον αγώνα της 28ης Νοεμβρίου, ο Κολοσσός H Hotels μείωσε κάπως την απόσταση από την ΑΕΚ στο σύνολο αυτών των αγώνων. Η «Ένωση» ωστόσο έχει ξεκάθαρο προβάδισμα τόσο ως γηπεδούχος, όσο και συνολικά. Σε έξι από τα 13 παιχνίδια στα οποία υποδέχτηκε τον Κολοσσό H Hotels μάλιστα, είχε 90+ πόντους στην επίθεση.

Ο Κολοσσός H Hotels πάντως επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ στην περσινή σεζόν και έπειτα από 11 χρόνια, επικρατώντας με 85-82 (Μπράιαν Ανγκόλα 28π, 6/9β, 5/9δ, 4/7τρ, Ίαν Χάμερ 16π, 4ρ, 3κοψ. – Στέφαν Ποτ 16π, 4/4β, 3/4δ, 2/4τρ, 5ρ, 4ασ, Κένι Ουίλιαμς και Στεφάν Μομίροφ 14).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 17-10

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 10-3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
2015-16: ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 92-57

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2010-11: ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 73-91 (Ο Πατ Καλάθης είχε 34 για τον Κολοσσό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

AEK Kolossos%20090323 Stats

ΑΕΚ

MILESTONE

Γιάνις Στρέλνιεκς και Κένι Ουίλιαμς μετρούν αντίστροφα για τους 500 πόντους στην Basket League. Ο Λετονός χρειάζεται 16 και ο Αμερικανός γκαρντ 19 πόντους.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Αϊζάια Μάιλς είχε διψήφια νούμερα πόντων και ranking και στις πέντε εμφανίσεις του με την ΑΕΚ στην Basket League.

* Ο Κένι Ουίλιαμς είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο δίποντο και ένα εύστοχο τρίποντο στα τρία τελευταία και συνολικά στα 14 από τα 17 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Παρά την απουσία του από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ιωνικό, ο Ακίλ Μίτσελ διατήρησε την πρωτιά της λίστας των ριμπάουντ. Έχει 140 έναντι των 126 του Μίρο Μπίλαν του Περιστερίου bwin και των 125 του Τσέβεζ Γκούντγουϊν του Άρη.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον Ιωνικό και είναι δεύτερη στις ασίστ με 19,7, σχεδόν τρεις περισσότερες από την περσινή σεζόν όταν είχε μέσο όρο 16,8, αν και είχε στις τάξεις της έναν από τους δύο κορυφαίους πασέρ της περιόδου (Κίνο Κολόμ).

– Όπως στην περσινή σεζόν (70,8%) έτσι και φέτος (68,6%) η ΑΕΚ έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του την ΑΕΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα φτάσει σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού θα κοουτσάρει για 200ή φορά σε παιχνίδι της Basket League. Η διαδρομή προς τα 200 ματς άρχισε στις 13 Οκτωβρίου 2013 (Τρίκαλα BC-Νέα Κηφισιά 64-69).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μάικλ Ντίξον είχε 3+ ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels αλλά και σε οχτώ από τα 10 που έκανε στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Ο Τζέιμς Γιανγκ είχε 2+ εύστοχα τρίποντα σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια του στην Basket League, μετρώντας συνολικά 14/27.

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι, με διαφορά, πρώτος στις ασίστ (61) και στα κλεψίματα (26) μεταξύ των παικτών του Κολοσσού H Hotels.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Ρόδου έχει ανεβάσει κατά 2,5 επιθετικά ριμπάουντ τον μέσο όρο της σε σχέση με την περσινή σεζόν. Έχει 10,6, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη της κατηγορίας ενώ στην περασμένη περίοδο είχε 8,1, που ήταν ο τέταρτος χαμηλότερος μέσος όρος.

– Κατά 2,1 ασίστ έχει μειώσει την επίδοση του ο φετινός Κολοσσός H Hotels (15,3) σε σύγκριση με την ομάδα του περσινού Πρωταθλήματος (17,4). Αυτό αποτυπώνεται και στις θέσεις του σε αυτήν τη λίστα αφού φέτος είναι 11ος μεταξύ των 12 ομάδων ενώ στην περσινή σεζόν ήταν 4ος μεταξύ των 13 ομάδων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ