-
Κεντρική Basket League Από τον Ρέμπρατσα στον Παπαγιάννη μία απόσταση 23 χρόνων

Από τον Ρέμπρατσα στον Παπαγιάννη μία απόσταση 23 χρόνων

Παπαγιάννη

Ένα νέο ρεκόρ για τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε μία κυριαρχική εμφάνιση στις δύο ρακέτες τελειώνοντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό με δύο ατομικά ρεκόρ περιόδου, εκείνα των 13 ριμπάουντ και των πέντε κοψιμάτων. Η επίδοση του στα μπλοκ έχει ξεχωριστή αξία για τον ίδιο και ιστορική προέκταση για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα επιτεύγματα στα οποία έφτασε με αυτές τις πέντε τάπες ο αρχηγός του Παναθηναϊκού…

*Πρόκειται για νέο ρεκόρ καριέρας για τον Παπαγιάννη αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι έφτασε έξι φορές στα τέσσερα μπλοκ, με τελευταία το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα για την κανονική περίοδο.

*Έφτασε τις 200 τάπες στην Basket League. Είναι ένα milestone που μόνο άλλοι εννιά παίκτες έφτασαν πριν από αυτόν. Χρειάστηκε 164 αγώνες για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα (1,21 μέσος όρος).

*Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων από παίκτη του Παναθηναϊκού στα τελευταία 23 χρόνια. Στην ιστορική διαδρομή των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα υπήρξαν μόνο δύο παίκτες που έφτασαν σε επίδοση μεγαλύτερη αυτής των πέντε κοψιμάτων που έκανε χθες ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς που το έκανε συνολικά 11 φορές και ο Ζέλικο Ρέμπρατσα που είχε άλλη μία επίδοση 6+ κοψιμάτων.

Τα πέντε κοψίματα του Γιώργου Παπαγιάννη αποτελούν ρεκόρ 23 χρόνων για τον Παναθηναϊκό στην κατηγορία αφού από τις 23 Οκτωβρίου 1999 δεν υπήρξε παίκτης του με πέντε ή περισσότερες τάπες. Τότε ήταν που ο Ζέλικο Ρέμπρατσα έβαλε το όνομα του δίπλα σε εκείνο του Βράνκοβιτς, στη λίστα των 6+ κοψιμάτων, κάνοντας έξι στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη (81-74).

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Παπαγιάννη και πέρα από τα κοψίματα…

*Έχοντας 4/6 δίποντα έφτασε και ξεπέρασε τα 600 εύστοχα στην Basket League. Μετράει πλέον 601/907 (66,26%).

*Με τα 12 αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του Παναθηναϊκού και είναι πλέον 8ος. Έφτασε τα 592 και ξεπέρασε τον Ντίνο Ράτζα που είχε 581 στη διετία 1997-99.

*Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ και τελειώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, σημείωσε το πρώτο του double-double. Είναι ο δεύτερος παίκτης των «πράσινων» που φτάνει φέτος σε μια τέτοια επίδοση μετά τον Αρτούρας Γκουντάιτις που το έκανε δύο φορές, με τον ΠΑΟΚ mateco και το Περιστέρι bwin στην 7η και στην 11η αγωνιστική αντίστοιχα.

Ο Παπαγιάννης σημείωσε και την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων μεταξύ των παικτών που έφτασαν σε double-double, με τα πέντε που έκανε. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ που «έγραψε» 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και τέσσερα κοψίματα στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.

Ρεκόρ καριέρας άφησε το χθεσινό παιχνίδι για δύο ακόμη παίκτες του Παναθηναϊκού…

*Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σημείωσε 20 πόντους βελτιώνοντας κατά τέσσερις πόντους το ατομικό ρεκόρ του στις 58 εμφανίσεις του στην Basket League. Είχε 16 στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε μάλιστα την 6η επίδοση 20+ πόντων του φετινού Πρωταθλήματος που συνδυάστηκε με τουλάχιστον 5/5 δίποντα, όσα είχε ο ίδιος χθες. Στην κορυφή αυτής της λίστας είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης που στο ματς του πρώτου γύρου είχε 20 πόντους με 10/10 δίποντα.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης όπως και ο αδερφός του Παναγιώτης μπήκαν στη μικρή λίστα παικτών που ήταν απόλυτα εύστοχοι στα δίποντα και έμειναν στατιστικά αλάνθαστοι. Ο πρώτος είχε 5/5 και ο δεύτερος 3/3 δίποντα ενώ κάτι ανάλογο έκαναν επίσης χθες ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με την ΑΕΚ (6/6) και ο Παπαγιάννης στο ματς του πρώτου γύρου στην Καρδίτσα (10/10).

*Ο Λευτέρης Μαντζούκας ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των 65 αγώνων του στην κατηγορία, έχοντας 14 πόντους, όσους και στη 2η αγωνιστική απέναντι στο Λαύριο Megabolt. Παράλληλα με τα πέντε ριμπάουντ που είχε έφτασε σε τριψήφιο αριθμό μέσα από την 65η εμφάνιση του στην Basket League.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έγινε ο 28ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League που έφτασε στα 200+.

 

Athinaiou%20050323

Ο Αθηναίου στην 70άδα των αγώνων της Basket League

Ο Γιάννης Αθηναίου πάτησε στα παρκέ της Basket League για 274η φορά και με αυτήν μπήκε στην 70άδα της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε χθες τον Γιώργο Αποστολίδη και «έπιασε» στην 70ή θέση της λίστας τον νυν ομοσπονδιακό προπονητή, Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Παράλληλα ο Αθηναίου ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν με τις έξι ασίστ που μοίρασε στο ΟΑΚΑ, επίδοση στην οποία έφτασε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Ακόμη για την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, ο Σαΐντ Πρίτζετ με τα τρία κλεψίματα που έκανε, έφτασε και ξεπέρασε τα 50 στην 40ή εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ