Κεντρική Ψαγμένα Βεζένκοφ: «Αφιερώνω τη νίκη στη μητέρα μου»

Βεζένκοφ: «Αφιερώνω τη νίκη στη μητέρα μου»

Βεζένκοφ το πανόραμα

Ο Σάσα Βεζένκοφ, σε δηλώσεις του μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού στο Λαύριο, αφιέρωσε τη σημερινή νίκη της ομάδα του στη μητέρα του, ενώ μίλησε και για το Final-8 του Κυπέλλου που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ:

«Αφιερώνω τη νίκη στη μητέρα μου που έχει γενέθλια και μας βλέπει. Και τις δύο νίκες της εβδομάδας. Θέλαμε να συνεχίσουμε στον ρυθμό μας, να ενσωματώσουμε τον Άλεκ (σ.σ. Πίτερς) ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό. Θέλαμε να παίξουμε, να ήμασταν σοβαροί γιατί έρχεται μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα μέσα στη σεζόν. Και θεωρώ ότι τα καταφέραμε με τα καλά και τα κακά μας. Έχουμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι με τον δεύτερο στόχο της χρονιάς».

Για το Finnal 8 και το πόσο έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα όλες οι ομάδες, όχι μόνο εμείς, είμαστε καλύτερα από τον Οκτώβριο. Είναι ένας θεσμός που για να κερδίσεις τον τίτλο πρέπει να νικήσεις τρεις αγώνες. Βλέπουμε μόνο το πρώτο ματς με τον Άρη. Το Κύπελλο είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Αφήνουμε την Euroleague για λίγο. Έχουμε κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις και κοιτάμε μπροστά. Είμαστε καλά, τα κεφάλια κάτω και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για την ενδεχόμενη σύγκρουση με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό: «Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σύνολο έμπειρων και καλών παικτών και σίγουρα θέλουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Αν όλα πάνε καλά τα πράγματα την Παρασκευή, θα δούμε τον ημιτελικό του Σαββάτου. Εμείς τώρα κοιτάζουμε μόνο τον προημιτελικό με τον Άρη. Να είμαστε 100% έτοιμοι, να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τον τελευταίο καιρό».

Για το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Μια ομάδα δε χτίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Είμαστε κάποια παιδιά 2 και 3 χρόνια μαζί. Ας μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν και που τώρα. Μείναμε εκτός πλέι οφ, πέρασε δύσκολα η ομάδα, έφυγαν δύο θρύλοι. Ολο το γκρουπ μαζί με το προπονητικό επιτελείο έχει χτίσει αυτό εδώ. Αυτό που παίζουμε είναι προϊόν διάρκειας χρόνου. Είμαστε πεινασμένοι, δεν επαναπαυόμαστε. Θα έρθουν και δύσκολα βράδια, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίζουμε ο ένας για τον άλλον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…