Κεντρική Γυναίκες Το ντέρμπι της Α2 ανάμεσα σε Αθηναϊκό και Δαναούς Άργους

Το ντέρμπι της Α2 ανάμεσα σε Αθηναϊκό και Δαναούς Άργους

Α2 Αθηναϊκός - Δαναοί Άργους

Στην Εργάνη το ντέρμπι της Α2 γυναικών.

Πριν το καρναβάλι τού Μοσχάτου ανέβηκα Εργάνη για το ματς της Α2 γυναικών ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες. Αθηναϊκός – Δαναοί Άργους. Άξιζε τον κόπο.

Όποτε μπαίνω σε αυτό το γήπεδο μου έρχονται στο νου οι αξέχαστες στιγμές που έζησα εκεί μέσα με κορυφαία τον δεύτερο τελικό με την Ναντέζντα, ο οποίος έφερε τη μεγαλύτερη διάκριση του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα: Την κατάκτηση του Eurocup από τον μεγάλο Αθηναϊκό του Χαρδαλιά, του Δικαιουλάκου και των μεγάλων αθλητριών του. Γι αυτό άλλωστε φρόντισαν… η πινακίδα πάνω δεξιά με πλήρη αναφορά και φυσικά η Ζωή Κεχαγιά σε εκείνη και την τωρινή ομάδα!

Αθηναϊκός Europeancup

Η Ζωή γεμάτη ωριμότητα δεν έχει μόνο το σκορ πλέον σαν πρωτεύων, αλλά κάνει χαρούμενες τις συμπαίκτριες της με τις ασίστ που μοιράζει.

Ζωή Κεχαγιά Αθηναϊκός Α2

Οι γηπεδούχοι έχουν στον πάγκο τον καλό μου φίλο Άγγελο Γιαννουλάκη, από τους περισσότερο έμπειρους κόουτς στον χώρο, έναν από τους τρείς με συμμετοχή σε φάιναλ φορ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης γυναικών! Δίνει τη σιγουριά και η ομάδα κτισμένη γύρω από τη Ζωή, παίζει καλά και αξιοποιεί όλες τις παίκτριες.

Σήμερα ο Αθηναϊκός κέρδισε σχετικά άνετα 67-56, παίρνοντας και τη ρεβάνς της μοναδικής του ήττας στο Άργος, αφού ήταν συνέχεια μπροστά με διψήφιες διαφορές κι ακόμα όταν οι Δαναοί πλησίασαν 59-53, δύο λεπτά πριν τη λήξη, ένα ακόμη τρίποντο της πολύ καλής αριστερόχειρας σουτέρ Έλλης Τσικα ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα.

Αθηναϊκός Α2

Από την άλλη μεριά η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της Α2 γυναικών με κόουτς ένα φίλο από τα παλιά τον Μιχάλη Βερβενιώτη, χρόνια με τον Θοδωρή Τσουκαλά σε τόσα πανελλήνια πρωταθλήματα, όλοι μαζί παρέα. Στην ομάδα παίκτριες αγαπητές μου με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Πρώτα η Ξένια Χελιώτη όπως την πρωτογνώρισα. Με καντάρια μπάσκετ, με τεράστια εμπειρία από το πέρασμα της από τόσες καλές ομάδες, σήμερα και πρώτη σκόρερ με ρεκόρ 37π.!!! ήταν μία ομάδα μόνη της στην επίθεση… με τις γνωστές της γκρινίτσες για φάουλ στα καλάθια που έβαζε.

Όταν δε από τους αρκετούς φίλους των Δαναών ακούστηκε από την εξέδρα… “Ξένια όχι φάουλ”, η απάντηση της μας έστειλε όλους: να κάνω ή να μου κάνουνε!!!

Δαναοί Άργους Α2

Δίπλα η αγαπημένη Τόνια Δανούση που βλέποντας τους γονείς της στην εξέδρα θυμήθηκα πότε την πρωτογνώρισα οικογενειακώς… Κύμη, Πανελλήνιο κορασίδων όταν έπαιζε στον Πανιώνιο. Η Τόνια σήμερα δεν ήταν εύστοχη όμως έχει μεγάλη συμμετοχή στην εξαιρετική πορεία της ομάδας.

Δύο κορίτσια από τον Βορρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική παρουσία τής ομάδας από το Άργος:
Ροδουλα Χρυσοστομίδου και Νικολέτα Μπάλα.

Η Α2 έχει ενδιαφέρον ειδικά από δω και πέρα που θα μπουν τα πλέι οφ μέχρι τον τελικό, που θα δώσει το εισιτήριο για την Α1. Βέβαια το ερώτημα είναι όποια ομάδα κερδίσει την άνοδο την θέλει πραγματικά;

Αλλάζουν τα πάντα, μπαίνουν ξένες παίκτριες και πολλά άλλα που αντίστοιχα δεν έχουν αντιμετωπίσει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία των γυναικών της Ελλάδας. Μία νέα κατάσταση με άλλους προϋπολογισμούς και προϋποθέσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…