Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ράντονιτς: «Θετική η πρώτη εντύπωση για Τόμας»

Ράντονιτς: «Θετική η πρώτη εντύπωση για Τόμας»

Ράντονιτς

Άμυνα και συγκέντρωση θέλει ο Ντέγιαν Ράντονιτς από τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη το βράδυ θα υποδεχτεί τη Βαλένθια (10/2, 21:00) του Αλεξ Μουμπρού, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα στο «Νίκος Γκάλης», αναφέρθηκε στους Ματ Τόμας, Δημήτρη Αγραβάνη, Ματέους Πονίτκα, ενώ τόνισε ότι η άμυνα είναι το κλειδί για να πάρεις τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέγιαν Ράντονιτς:

«Η Βαλένθια παίζει πολύ καλά φέτος στην Ευρωλίγκα. Έχουν πέντε εκτός έδρας νίκες μεταξύ των οποίων κάποιες μεγάλες νίκες ενάντια στον Ολυμπιακό και την Εφές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε από την αρχή με μεγάλη ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η τρανζίσιον άμυνά μας θα είναι επίσης σημαντική, η άμυνα στο ένας με έναν αλλά και να κατεβάσουμε τα ποσοστά τους, έχουν 82,5 πόντους κατά μ.ο. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και φυσικά στην επίθεση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε μέσα στον αγώνα και να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε περισσότερο σταθεροί σε αυτό το παιχνίδι».

Σχετικά με τους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη αλλά και την κατάσταση του Ματέους Πονίτκα τόνισε: «Όσο για τους αθλητές, ο Ματ έχει κάνει 3 προπονήσεις μαζί μας, αύριο θα κάνει άλλη μια, και ο Αγραβάνης χθες προπονήθηκε πρώτη φορά με την ομάδα και θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σε ότι χρειαζόμαστε για να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να κερδίσουμε. Θα δούμε για τον Πονίτκα, δεν έκανε προπόνηση 5 εναντίον 5, έχουμε άλλη μια προπόνηση σήμερα, και θα δούμε πως είναι. Η κατάσταση είναι αυτή, δεν προπονήθηκε, θα δούμε και σήμερα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση με τον Πονίτκα».

Σε ερώτηση αναφορικά με τους πολλούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός είπε: «Πρώτα απ’ όλα ο στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα για το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Τις επόμενες μέρες θα το σκεφτούμε αυτό. Έχουμε κάποιους νεαρούς αθλητές, κάποιους που δεν υπολογίζονται, θα τα δούμε αυτά προσεχώς».

Για το αν και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ένας κλασικός σουτέρ σαν τον Τόμας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, απάντησε πως: «Ναι, φυσικά. Ευελπιστώ ότι θα μας φέρει ό,τι χρειαζόμαστε. Όμως μετά από μόλις 2-3 προπονήσεις και αύριο το πρώτο του παιχνίδι, χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως με την ομάδα. Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι πολύ θετική. Δεν μπορεί να είναι στο 100%, αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για φτάσει εκεί το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, αναφορικά με το τι καλύτερο θέλει να δει από την ομάδα του: «Το πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη ήταν πολύ κακό. Μας στοίχισε και ένα κακό 7λεπτο με τη Μπασκόνια. Ελπίζω να είμαστε πιο σταθεροί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί παίζουν πολύ καλά. Να είμαστε έτοιμοι από την αρχή να τα δώσουμε όλα, να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη ευθύνη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…