Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ολυμπιακός – Άρης 82-51

Ολυμπιακός – Άρης 82-51

΄Βεζένκοφ, Ολυμπιακός - Άρης

Το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο ο Ολυμπιακός.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε από τον Άρη να κόψει τον δρόμο των «ερυθρόλευκων» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ούτε η παρέα του Μπαρτζώκα θεωρούσε το υψηλότερο εμπόδιο την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ολυμπιακός, όμως, το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο, που είναι σχεδόν εξωπραγματικό.

Όταν στο σύγχρονο μπάσκετ λες ότι το ματς κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, μοιάζεις σαν να μην γνωρίζεις το άθλημα. Κι όμως, αυτό συνέβη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-0, που είχε περισσότερο ενδιαφέρον στο ότι δεν δέχθηκε καλάθι, παρά στη διαφορά. Ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι από εκείνο το σημείο έσβησαν τα φώτα στα «Δύο Αοράκια».

Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 20-0 κι ουσιαστικά τέλειωσε κάθε συζήτηση για τον νικητή. Με επιμονή να περνά η μπάλα στο «ζωγραφιστό», εκεί όπου είχε την απόλυτη υπεροχή, με απίστευτα καλές αποστάσεις, με passing game στα όρια της… επίδειξης, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του να αντιδράσει.

Έδειξε σφυγμό ο Άρης

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Καστρίτη προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, έτρεξε κάποια επιμέρους σερί (με 7-0 έκανε το 24-11, με 5-0 το 29-16), όμως πάντα ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις, να κρατά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Κατέβηκε μέχρι τους 11, αλλά το ημίχρονο τέλειωσε με 39-24 και κάπου εκεί μπήκαν τα πράγματα στη σωστή θέση.

Η τρίτη περίοδος ήταν κόκκινη, ο Ολυμπιακός είδε τελευταία φορά στον καθρέπτη του τον Άρη στο 48-35 (νέο σερί 7-0 των «κιτρινόμαυρων»), πάτησε γκάζι, βρέθηκε στο 60-37 στο τέλος του δεκαλέπτου κι άφησε την τελευταία περίοδο για διαδικαστικούς λόγους.

Ο Μπαρτζώκας έκανε διαχείριση, ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα, ο Σλούκας πήρε χρόνο για να βρει ρυθμό, μπήκε κι ο Πάππας προς τέρψην των λιγοστών φιλάθλων, που βρέθηκαν στις εξέδρες κι όλα καλά. Φαλ και Μπλακ ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, ο Βεζένκοφ σε υψηλά στάνταρ, γενικότερα ο Ολυμπιακός πέρασε δίχως να ασχοληθεί ιδιαίτερα στον ημιτελικό.

Τα δεκάλεπτα: 22-439-24, 60-37, 82-51.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…