Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 72-70 (vid)

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 72-70 (vid)

laprovitola barca bayern1

Νίκη με ήρωα τον Χίγκινς.

Η Μπαρτσελόνα ύστερα από ένα θρίλερ κατάφερε να επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχου με 72-70. Οι μπλαουγκράνα δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά η προσωπικότητα του Κόρι Χίγκινς μίλησε στο τέλος. Ο Αμερικανός πέτυχε το νικητήριο καλάθι, ενώ αντίθετα μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γιάραμαζ.

Η Μπαρτσελόνα είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι μπλαουγκράνα πήραν εξ αρχής τα ηνία του σκορ και δεν τα έχασαν σε κανένα σημείο. Η Μπάγερν προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι συντηρούσαν διαφορά της τάξεως των 7 πόντων (21-14). Οι Γερμανοί ήταν άκρως ανταγωνιστικοί στη Βαρκελώνη και έβαζαν δύσκολα στους παίκτες του Γιασικεβίτσιους. Οι φιλοξενούμενοι με ένα κρεσέντο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (34-33).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, με την Μπάγερν μάλιστα να περνάει και σε κάποιο σημείο μπροστά στο σκορ (51-47). H Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 10 πόντους (61-51). Οι Γερμανοί, όμως, δεν τα παράτησαν και με δικό τους σερί πλησίασαν ξανά (65-63).

Ο Χίγκινς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο τελευταίο λεπτό. Ο Αμερικανός 22,4” πριν το τέλος σκόραρε και έδωσε τα ηνία του σκορ στην Μπαρτσελόνα (72-70). Ο Γιάραμαζ αποδείχθηκε μοιραίος για την Μπάγερν, καθώς αστόχησε για τρεις και δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στη γερμανική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 34-33, 51-47, 72-70

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…