Κεντρική Ελλάδα Μανωλόπουλος: «Κάποιοι από τους διεθνείς θα είναι παρόντες στο παγκόσμιο»

Μανωλόπουλος: «Κάποιοι από τους διεθνείς θα είναι παρόντες στο παγκόσμιο»

Manolopoulos

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε τη νίκη της Εθνικής ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Καμία έκπληξη δεν έκανε στον Σωτήρη Μανωλόπουλο η νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας, αφού όπως και ο ίδιος δήλωσε, το σύνολο της απόδοσης των παικτών του ήταν το μέγιστο για να κερδίσουν και τη Σερβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μανωλοπούλου: 

«Εγώ να ξέρεις και το είχα πει και στους συνεργάτες μου, βλέποντας το πώς προπονήθηκαν αυτά τα παιδιά τις τέσσερις μέρες που ήμασταν μαζί, πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τους είχα πει κάτι την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Ότι εδώ δεν ήρθαν για να παίξουν δύο ματς προκριματικών και να… φύγουν, ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους, εννοώντας ότι θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς θα αρπάξουν την ευκαιρία να είναι παρόντες και στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν έχει γίνει χάρη σε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, άλλο που ίσως έπρεπε να περιμένουν γιατί υπήρχαν άλλοι που προηγούνταν στις θέσεις τους. Είναι παίκτες με μεγάλη προοπτική, που βαδίζουν τον δρόμο τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί η Εθνική ομάδα. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά τη νέα γενιά παικτών, αλλά όχι να τους χαρίζεται, να δείχνουν αυτοί ότι αρπάζουν τις ευκαιρίες.

Ήταν πραγματικά όμορφο όλο αυτό που έγινε, η βραδιά ολόκληρη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, το «ευχαριστώ» μου δεν είναι τυπικό, όπως και όλης της ομάδας, ήταν μεγάλη η συμβολή τους».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία: «Τα ίδια με την Παρασκευή, δε χωράει κάτι άλλο στη συζήτηση. Τα είπαμε από την πρώτη μέρα και εμείς και τα παιδιά, δε νοείται να παίζεις για την Εθνική και να μη σκέφτεσαι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να παλέψεις για τη νίκη. Αξίζει εξάλλου ένα καλό φινάλε σε όλη αυτή την προσπάθεια μηνών, μέσα από πολλά εμπόδια που έχει η διαδικασία για όλες τις ομάδες, που έφερε την Εθνική Ελλάδας σε μια ακόμα μεγάλη μπασκετική διοργάνωση, για να μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Elite League: Πράξη δεύτερη σε play off και play out

Χωρισμένη στα δύο η αγωνιστική δραστηριότητα της Elite League. Με τρεις αγώνες σήμερα Σάββ…