Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8: Η προϊστορία του Παναθηναϊκός – Κολοσσός

Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8: Η προϊστορία του Παναθηναϊκός – Κολοσσός

5AA98A78 D86B 4695 B74C 6869C8DE9328

Η προϊστορία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Κολοσσό Ρόδου.

Με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Κολοσσό θα κλείσει ο κύκλος τον προημιτελικών του Κυπέλλου F8.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΟΚ:

Οι προημιτελικοί στο πρώτο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 ολοκληρώνονται την Παρασκευή με τον αγώνα Παναθηναϊκός-Κολοσσός H Hotels (19:15, ΕΡΤ 3).

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Σαββάτου (19:15) το νικητή του πρώτου προημιτελικού της Παρασκευής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη (15:45).

Ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός εξασφάλισε θέση στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 ως δεύτερος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League. Στόχος της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του 21ου τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου στον θεσμό, ενώ μετρά και τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς με 26. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στο γήπεδο όπου πέρσι ηττήθηκαν με 81-73 από τον Ολυμπιακό, την πρώτη τους ήττα σε τελικό μετά από οκτώ διαδοχικές επιτυχίες.

Ο Κολοσσός H Hotels με την παρουσία του στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 συμμετέχει για ένατη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του θεσμού. Η ομάδα της Ρόδου ήταν πέμπτη στην Basket League με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου εξασφαλίζοντας θέση στο ιστορικό ραντεβού της Κρήτης. Στις οκτώ προηγούμενες παρουσίες του στους «8» ο Κολοσσός H Hotels είχε πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά μία φορά, τη σεζόν 2006/07, όταν αγωνιζόταν στην Α2 Ανδρών και η πορεία του σταμάτησε ένα βήμα πριν τον τελικό απέναντι στον Ρέθυμνο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, το 2010 και το 2017 στη Ρόδο, με τον Παναθηναϊκό νικητή σε αμφότερες τις συναντήσεις, 62-84 και 54-84 αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…