Κεντρική Ελλάδα Κουζέλογλου, Γόντικας, Τολιόπουλος: «Για τη νίκη με Σερβία»

Κουζέλογλου, Γόντικας, Τολιόπουλος: «Για τη νίκη με Σερβία»

Ethnikh

Έτοιμοι για τον αγώνα με τη Σερβία είναι οι παίκτες της Εθνικής.

Το σχόλιο τους για το παιχνίδι με τη Σερβία έκαναν οι διεθνείς Γιάννης Κουζέλογλου, Κωστής Γόντικας, Βασίλης Τολιόπουλος, τονίζοντας ότι άπαντες είναι προσηλωμένοι για τον αυριανό αγώνα στα Άνω Λιόσια.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου είπε:

Για το αυριανό (22/02) παιχνίδι με τη Σερβία: «Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η Σερβία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες και έμπειρους απ’ το υψηλό επίπεδο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας έργο, τις προπονήσεις μας και να μπούμε συγκεντρωμένοι στο ματς για 40’».

Για το ότι δεν έχει βαθμολογική σημασία για την Ελλάδα το παιχνίδι: «Δε σκεφτόμαστε αν έχει βαθμολογική σημασία ή όχι αυτό το παιχνίδι. Όταν παίζεις για την Εθνική είναι μεγάλη τιμή και κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο και την αντιπροσωπεύεις πρέπει να κοιτάς να είσαι «σκληρός», να παίζεις δυνατά και μόνο τη νίκη».

Για το αν είναι κίνητρο για τους παίκτες αυτό το ματς ενόψει Παγκοσμίου: «Όταν παίζεις για την Εθνική υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο, το κάθε παιχνίδι το βλέπεις διαφορετικά και προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένος και δυνατός γιατί παίζεις για τη χώρα σου. Το κάθε παιδί εδώ ονειρεύεται να είναι στην Εθνική και θέλει να είναι και στο Παγκόσμιο».

Ο Κωσνταντίνος Γόντικας είπε:

Για το αν πιστεύουν στη νίκη με τη Σερβία: «Όλοι έχουμε πίστη στις ικανότητές μας, παρ’ ότι η Σερβία είναι μια ικανότατη ομάδα, αξιόμαχη και με πολύ καλούς παίκτες. Κι εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, παρ’ ότι δεν είμαστε πλήρεις. Σε κάθε αγώνα η κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει την άλλη».

Για το αν είναι κίνητρο γι’ αυτόν ότι θ’ αντιμετωπίσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Εννοείται. Το να παίζεις εναντίον τέτοιων παικτών είναι κίνητρο για όλους μας, είτε εγώ που μπορεί να τύχει να τον ματσάρω και να τον σταματήσω με κάποιον τρόπο, είτε κι όλοι οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Και ο Γιάραμαζ θα είναι που παίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά και άλλοι Σέρβοι που έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλο αυτό δημιουργεί για εμάς και κίνητρο, απ’ τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει και την πρόκριση, αλλά και διάθεση για να δώσουμε το 100% και παραπάνω».

Για το αν είναι κίνητρο γι’ αυτούς τα ματς αυτά ενόψει Παγκοσμίου: «Πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν αθλητή ο οποίος βρίσκεται εδώ πέρα, είτε κρίνεται πρόκριση είτε όχι. Είναι τιμή για όλους τους αθλητές που βρίσκονται εδώ και συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις. Ο καθένας προσπαθεί να κερδίσει η ομάδα και αν μέσα απ’ αυτά μπορέσει να φανεί και ο ίδιος καλώς. Κυρίως κοιτάμε να κερδίσει η ομάδα και να κάνουμε περήφανη τη χώρα που μάς βλέπει και μάς υποστηρίζει πάντα».

Για το ματς με τη Λετονία (27/02): «Και τα δύο παιχνίδια θα είναι εξίσου σημαντικά για ‘μας, γιατί και στα δύο θα «κυνηγήσουμε» τη νίκη. Θέλουμε να «κλείσουμε» αυτήν την πορεία για το Παγκόσμιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Τολιόπουλος: Ο Βασίλης Τολιόπουλος είπε:

Για την επιστροφή του στην Εθνική: «Νιώθω πάρα πολύ όμορφα που είμαι ξανά στην Εθνική. Είναι κάτι που ήθελα όλη τη χρονιά να συμβεί. Χαίρομαι πάρα πολύ που φέτος κάνω μια χρονιά άξια του να με ξανακαλέσουν στην Εθνική και πραγματικά θέλω να το ευχαριστηθώ».

Για τα ματς απέναντι στη Σερβία και τη Λετονία: «Βαθμολογικά μπορεί να μην έχουν σημασία, αλλά για όλους εμάς έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί για τον καθένα μας είναι ξεχωριστό να βρίσκεται στην Εθνική. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που θα παίξουμε για τη χώρα μας και θέλουμε αυτό να συνδυαστεί με νίκες. Σίγουρα θα δώσουμε το 100% και σίγουρα θέλουμε να δώσουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα στον κόσμο».

Για το αν πιστεύουν στο 2/2: «Η ομάδα προετοιμάζεται για να πάει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Θέλουμε να δείξουμε μια πάρα πολύ εικόνα και να συνδυαστεί με το αποτέλεσμα. Σίγουρα κοιτάμε τις νίκες, δεν πάμε για να χάσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…