Κεντρική Ψαγμένα Εθνική: Διά χειρός Μαριέλας Φασούλα…

Εθνική: Διά χειρός Μαριέλας Φασούλα…

fasoula

Η Εθνική ανήκει στα ψηλά του μπάσκετ γυναικών.

Η Εθνική Γυναικών κατάφερε έστω με την «ψυχή στο στόμα» να εξασφαλίσει από χθές την πρόκριση της σε άλλη μία τελική φάση EuroBasket women.

Όχι πως θα άλλαζε κάτι αν ήταν μεγαλύτερη η διαφορά, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με την αδύναμη Εσθονία που έχασε με 55π. διαφορά χθές, όπου θα παίρναμε εκεί τη νίκη που χρειαζόμασταν.

  • 2017 Πράγα (με την κατάκτηση της 4ης θέσης)
  • 2019 Σερβία, Ρουμανία δεν καταφέραμε να προκριθούμε.
  • 2021 Ισπανία, Γαλλία
  • 2023 Σλοβενία, Ισραήλ.

Τις δύο τελευταίες φορές, ειδικά την προηγούμενη στη Λιουμπλιάνα, η πρόκριση ήρθε τελευταία στιγμή και πήραμε το τελευταίο εισιτήριο. Και τις δύο φορές όμως η Μαριέλα Φασούλα αποτέλεσε το «κλειδί» της πρόκρισης.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, μπάλα και κείμενο που λέει "ΕΛΑ ΕΛΛΑΣ 12 onan ΕΛΛΑΣ 15 onan FIBA WC EUROBASKET ISRAEL SLOVENIA EONK GREECE QUALIFIED"

Αρχικά με τις δύο εύστοχες βολές της στον κρίσιμο αγώνα με Βουλγαρία έφερε τη διαφορά στους +18π. που έδωσαν την πρόκριση είς βάρος της Λετονίας.

Χθές «τρώγοντας απίστευτο ξύλο», πιο ώριμη καθώς πλέον είναι η βασική σέντερ της Αβενιδα σε Ευρωλίγκα και Ισπανία, με μεγάλο double double έδωσε αυτό το οποίο χρειαζόταν η εθνική μας, να περάσει από χθες και να μην περιμένει το τελευταίο παιχνίδι.

Όμως, μέχρι τον Ιούνιο όπου γίνεται η τελική φάση, πολλά μπορούν να αλλάξουν γιατί εκεί είναι οι πραγματικές εξετάσεις. Η Ελλάδα με την εξαιρετική «κολόνα» της δείχνοντας ότι θέλει να ξεπεράσει τα κατορθώματα του πατέρα της και έχοντας δίπλα της τις καλύτερες Ελληνίδες, ελπίζουμε να δείξει ότι πράγματι ανήκει στα ψηλά του μπάσκετ γυναικών.

Οι δύο μασκότ του EuroBasket women η Ίσα και η Σία θα είναι εκεί να υποδεχθούν την εθνική Ελλάδας.

Μπορεί να είναι καρτούν

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…