Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι – Παναθηναϊκός 78-76 (vid)

Αρμάνι – Παναθηναϊκός 78-76 (vid)

Ουίλιαμς, Αρμάνι – Παναθηναϊκός

Σε ματς «ειδικών συνθηκών» ο Παναθηναϊκός το πάλεψε!

Να πούμε ότι η έλευση Σερέλη, ή σωστότερα η αποχώρηση Ράντονιτς άλλαξε τα πάντα; Μάλλον είναι βιαστικό. Άλλωστε, το ματς με την Αρμάνι ήταν… παράξενο, καθώς ο Παναθηναϊκός πήγε με σύνθεση ανάγκης, «γυμνή» ρακέτα κι έχασε στο σουτ (78-76). Πολύ καλύτερη εμφάνιση, από τις περισσότερες φετινές στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να περιμένει πολλά από την άμυνά του. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι το φόρτε του, πόσο μάλλον τώρα, που οι ψηλοί έπρεπε να κάνουν τη μέγιστη δυνατή συντήρηση. Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι η Αρμάνι συνεχίζει να παίζει αφελές μπάσκετ κι αντί να σημαδεύει το «ζωγραφιστό», προσπαθούσε με τρίποντα να φτάσει στη νίκη.

Ο Ντατόμε έπαθε διάστρεμμα και βγήκε νοκ άουτ σε λιγότερο από πέντε λεπτά συμμετοχής (4.58’’), προλαβαίνοντας να πετύχει ένα τρίποντο. Άλλα δύο είχε ο Νέπιερ, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην επίθεση, αν εξαιρέσουμε τα περιμετρικά σουτ. Ισορροπία, 20-21 το σκορ κι όλα ανοιχτά.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ουίλιαμς ήταν εξαιρετικός και κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να χτίσουν σερί, όμως ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπους να επιστρέφει. Άλλωστε, η ομάδα του Μεσίνα δεν είναι ξακουστή για την άμυνά της. Το 40-39 προδίκαζε το ντέρμπι, που θα ακολουθούσε, το κακό ήταν τα δύο φάουλ του Παπαγιάννη, καθώς δεν υπήρχε άλλος ψηλός.

Περιφερειακό δίδυμο

Όσο ο Παναθηναϊκός έμενε κοντά, τόσο γέμιζε με άγχος την Αρμάνι. Ο Νέπιερ κι ο Μπάρον έπιασαν δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο, το Μιλάνο προηγήθηκε με +8 (55-48), με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νέπιερ, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κι όταν το ταμπλό έδειξε 61-53 έκαναν μικρή ανατροπή, μειώνοντας σε 64-60, Στο μεσοδιάστημα ο Παπαγιάννης είχε φορτωθεί (νωρίς στην τρίτη περίοδο) με τρία φάουλ.

Ο Ουίλιαμς ήταν λογικό να κουραστεί, ο «Big Papa» μέτρησε τέταρτο (αφελές) φάουλ στο 32.30’’, το γήπεδο έδειξε να κατηφορίζει, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός κι αρνήθηκε να χάσει. Ο Ουίλιαμς ήταν αυτός που μείωσε στο καλάθι (70-68), ο Ντέιβις έπαιζε άνευ αντιπάλου, η Αρμάνι προηγήθηκε με 76-70 και κάπου εκεί περιμέναμε να στερέψει η… βενζίνη στο ντεπόζιτο των «πρασίνων».

Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Πονίτκα πέτυχε 1/2 βολές, ο Μπέικον μείωσε στους τρεις κι ο Λι ισοφάρισε (76-76), ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ήταν το διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν χαθεί στην επίθεση. Και δεν συνήλθαν ποτέ.

Το… σφύριγμα του αγώνα

Άλλη μια χαμένη επίθεση για τους Ιταλούς, όμως οι διαιτητές 11’’ πριν τη λήξη χρέωσαν στη διεκδίκηση του ριμπάουντ τον Παπαγιάννη με το 5ο φάουλ. Από το ριπλέι δεν βγήκε άκρη, ο Μέλι με 2/2 βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς η τελευταία προσπάθεια του Μπέικον ήταν ανεπιτυχής, κάτω από κακές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε άλλη μια ήττα, αλλά -αν μη τι άλλο- πάλεψε κι αυτό κάτι μπορεί να λέει…

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-39, 64-60, 78-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…