Κεντρική Basket League Αριθμοί: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt

Αριθμοί: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt

ΑΕΚ

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/2, 19:15, ΕΡΤ3) για τη 16η αγωνιστική της Basket League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται το Λαύριο Megabolt. Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ενώ η ομάδα της λαυρεωτικής, πριν την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Η ΑΕΚ μετράει πέντε νίκες σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί μόνο από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στα παιχνίδια αυτά σημείωσε σχεδόν πέντε πόντους περισσότερους σε σχέση με εκείνα που έδωσε εκτός έδρας (75,57 έναντι 70,75) ενώ ως γηπεδούχος έχει παθητικό μικρότερο σχεδόν κατά τέσσερις πόντους (71,57 έναντι 75,12).

Το Λαύριο Megabolt δεν αγωνίστηκε για τη 15η αγωνιστική, εξαιτίας της αναβολής του παιχνιδιού του με τον Ολυμπιακό. Προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ mateco που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη του. Είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε εκτός έδρας νίκη αφού μετράει επτά ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μακριά από το γήπεδο της, η ομάδα της λαυρεωτικής σημειώνει 12 πόντους λιγότερους από εκείνους που έχει σε αυτό (67,42 έναντι 79,42) ενώ αυξάνεται κατά έξι πόντους και το αμυντικό παθητικό της (86,57 πόντοι έναντι 80,42).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ είχε διαρκώς το προβάδισμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και πατώντας το γκάζι στην τέταρτη περίοδο (13-26), έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 84-67. Την οδήγησαν ο Κάμερον ΜακΓκριφ (17π, 7/8δ.) και ο Αλεξάντερ Μάντσεν (15π, 4/4δ, 1/1τρ.) ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση του Βασίλη Ξανθόπουλου που έμεινε άποντος αλλά μοίρασε 11 ασίστ σε 19:32 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Για την ομάδα της λαυρεωτικής ξεχώρισαν ο Αρ Τζέι Κόουλ (18π, 6/8δ.) και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (15π).

Με τη νίκη στο ματς του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ διεύρυνε το προβάδισμα που έχει απέναντι στο Λαύριο Megabolt. Ως προς τα παιχνίδια που έγιναν στην έδρα της, σημείωσε και τις πέντε νίκες της με διαφορές 8+ πόντων ενώ στα πέντε από τα έξι είχε 90+ πόντους στην επίθεση.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 11-3

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 5-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
2016-17: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 96-56

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2015-16: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 90-82 (Ο Μπράντον Γιανγκ είχε 26 για το Λαύριο)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

AEK Lavrio%20090223 Stats

ΑΕΚ

MILESTONES

* Ο Γιάνις Στρέλνιεκς απέχει τέσσερα ριμπάουντ από τα 100 ενώ ο Κωστής Γόντικας χρειάζεται δύο επιθετικά ριμπάουντ για να φτάσει στο ίδιο milestone.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με το πλεονέκτημα του ενός επιπλέον αγώνα από τους Γκούντγουϊν και Χόκινς, ο Ακίλ Μίτσελ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Basket League με 133 ριμπάουντ. Μόνο μία φορά στο παρελθόν ένας παίκτης της ΑΕΚ έφτασε σε μία τέτοια πρωτιά. Ήταν ο Κζελ Ουέσον στη σεζόν 2007-08.

* Ο Κάμερον ΜακΓκρι είχε 15/25 βολές στα πρώτα έξι παιχνίδια του στην Basket League και έκτοτε έμεινε αλάνθαστος από τη γραμμή του φάουλ. Μετράει 21/21 βολές στα τελευταία εννιά παιχνίδια.

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε στα έξι τελευταία παιχνίδια 19 ασίστ και μόλις τέσσερα λάθη σε σχεδόν 67 λεπτά.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ 19,7 ασίστ μοιράζουν κατά μέσο όρο οι παίκτες της ΑΕΚ, έχοντας την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Basket League.

– Η ΑΕΚ έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές ως τώρα, εκτελώντας με 69%.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ξεχωριστή αξία θα έχει αυτό το παιχνίδι για το Λαύριο Megabolt αφού θα είναι το 200ό του στην Basket League. Η ομάδα της λαυρεωτικής θα γίνει η 17η στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό αγώνων.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Θόδωρος Ζάρας είχε 4/4 βολές στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco, μετράει 8/8 στο φετινό Πρωτάθλημα και 18/18 από τις 12 Φεβρουαρίου 2022 και το παιχνίδι ΑΕΚ-Λάρισα. Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αστόχησε από τη γραμμή του φάουλ, στις 15 Ιανουαρίου 2022 όταν είχε 3/4 βολές κόντρα στον Άρη.

* Ο Αρ Τζέι Κόουλ και ο Πέτρος Γερομιχαλός είναι οι μόνοι από τους παίκτες του Λαυρίου Megabolt που ήταν παρόντες και στα 14 παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος.

* Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν μετά το ντεμπούτο του κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, είχε 7+ ριμπάουντ σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt κρατάει την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ ενός αγώνα, αφού είχε 38 στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

– Το -17 που είχε την περασμένη Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, είναι αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…