Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Πρώτο back to back του Κολοσσού στη Ρόδο

Πρώτο back to back του Κολοσσού στη Ρόδο

Moreira 311222 B 1

Μετά τον Προμηθέα, τον ΠΑΟΚ mateco και την ΑΕΚ ο Κολοσσός H Hotels επιβλήθηκε στη Ρόδο και του Περιστερίου bwin και κάνοντας το 4/4 απέναντι σε ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Eurocup και το BCL.

Οι «θαλασσί» έκαναν το 4-0 ως γηπεδούχοι όπως ακριβώς μπήκαν στο περσινό Πρωτάθλημα.

Στην περασμένη σεζόν, ο Κολοσσός H Hotels νίκησε και στα τέσσερα πρώτα εντός έδρας παιχνίδι του, όπως φέτος, επικρατώντας κατά σειρά του Απόλλωνα Carna, του Ιωνικού, του Λαυρίου Megabolt και του Ηρακλή, για να επεκτείνει αυτό το σερί με τη νίκη επί του Περιστερίου bwin.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα της περασμένης σεζόν ήρθε στο έκτο παιχνίδι του από τον Ολυμπιακό.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που μπήκε με εντός έδρας 4-0 σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Αυτό το 4/4 είχε συμβεί συνολικά δύο φορές στις προηγούμενες 15 σεζόν της ομάδας της Ρόδου στην Basket League, στο 2009-10 και στο 2011-12.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε συνεχόμενες νίκες, μετά από εκείνη που σημείωσε στη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων επί του Άρη σταματώντας παράλληλα το σερί των έξι νικών του Περιστερίου bwin.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Κατσίβελης, μετά το παιχνίδι με τον Άρη, είχε σημαντική συμβολή και σε αυτήν τη νίκη του Κολοσσού H Hotels.

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο διεθνής γκαρντ είχε 34 πόντους με 4/9 τρίποντα ενώ στα προηγούμενα οχτώ του φετινού Πρωταθλήματος είχε συνολικά 39 πόντους με 4/23 τρίποντα.

Μέσα από τη 253η εμφάνιση του στην Basket League, ο Δημήτρης Κατσίβελης έφτασε και ξεπέρασε τα 150 εύστοχα τρίποντα. Μετράει πλέον 151/515 (29,32%).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …