Κεντρική Basket League Προμηθέας – Παναθηναϊκός 44-75

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 44-75

promitheas panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα, πέρασε εύκολα από την έδρα του Προμηθέα, και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2023 με νίκη.

Με εντυπωσιακό 9-0 σερί (2-9) άρχισε το παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, έχοντας τον Ντέρικ Ουίλιαμς να μέτρα «ήδη» 7 πόντους σε μόλις 4 λεπτά. Οι «πράσινοι» επέβαλαν του ρυθμό του αγώνα, και στο 8” έφτασαν τη διαφορά στο +14 (6-20) με τρομερή συνεργασία των ΚαλαϊτζάκηΠαπαγιάννη. Ο Προμηθεάς έμεινε χαμηλά στο σκορ (με μόλις 8 πόντους), και με τρίποντο του Λευτέρη Μαντζούκα στη λήξη της πρώτης περιόδου, το σκορ έφτασε +15 (8-25).

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου συνέχισε την αστοχία στο δεύτερο δεκάλεπτο, και ο Παναθηναϊκός άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα στο +20 με τρίποντο του Πονίτκα (8-28). Ο Προμηθέας με 2/2 τρίποντα στο 17” από τους Γκίκας και Κουλμπόκα έκοψε το νήμα της αστοχίας, αλλά το «τριφύλλι» δεν άφησε περιθώρια μείωσης διαφοράς και το σκορ ανέβηκε στο (18-44) με +26 για τους φιλοξενούμενους. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Πατρινούς να μειώνουν σε -21 αλλά η διαφορά να παραμένει σε διψήφιο αριθμό 25-46.

Το δεύτερο μέρος συνέχισε όπως και το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο ματς, φτάνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο τη διαφορά κοντά στους 30 (29-57) και τον Προμηθέα να προσπαθεί να μαζέψει τη διαφορά, αλλά τους «πράσινους» να δείχνουν την ανωτερότητα τους.

Τα δεκάλεπτα: 8-25, 25-46, 40-65, 44-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…