Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πέσιτς: «Δεν φταίει η FIBA, αλλά ο Μπερτομέου που ήθελε κλειστή λίγκα»

Πέσιτς: «Δεν φταίει η FIBA, αλλά ο Μπερτομέου που ήθελε κλειστή λίγκα»

pesic e1661110604371 jpg

Ο Μπερτομέου ευθύνεται για την κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατά τον Πέσιτς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας Σβέτισλαβ Πέσιτς, αναφέρθηκε στο ζήτημα των «παραθύρων» του Παγκόσμιου Κυπέλλου, εξηγώντας τον λόγο που δεν φταίει η FIBA γι αυτό, αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

Το παιχνίδι Σερβία-Ελλάδα τον Αύγουστο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του αιώνα…: «Ήταν πραγματικά ένα φανταστικό παιχνίδι. Στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας παρακολουθήσαμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο. Έτσι ήταν και σε αυτό το παιχνίδι Σερβίας–Ελλάδας. Είδαμε τον Γιόκιτς και τον Γιάννη Aντετοκούνμπο, δύο εντελώς διαφορετικούς παίκτες. Ο ένας χρησιμοποιεί το κεφάλι του, ο άλλος χρησιμοποιεί το σώμα και την αθλητικότητά του. Μας δείχνει ότι το μπάσκετ είναι ένα καταπληκτικό άθλημα, που όλοι μπορούν να παίξουν…».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα: «Γνωρίζουμε ότι σίγουρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε παίκτες από την EuroLeague. Βλέπετε πως τόσο η Παρτίζαν όσο και ο Ερυθρός Αστέρας μπορούν να προκριθούν στα playoffs, οπότε πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μαζί τους. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπαθεί να αλλάξει τις ημερομηνίες στη VTB League ώστε ο Νταβίντοβατς και ο Μιλουτίνοφ να έρθουν και να παίξουν».

Για αυτό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία: «Θα μπορούσαν να παίξουν όλοι οι παίκτες της EuroLeague, αλλά πώς; Να τελειώσουν το παιχνίδι τους στην EuroLeague και να τους πούμε, ελάτε, κάντε μία προπόνηση για μια μέρα και παίξτε»;

Λοιπόν, είναι έτσι γιατί η FIBA έβαλε τα «παράθυρα»…: «Δεν είναι η FIBA. Είναι η προηγούμενη διοίκηση της EuroLeague που ήθελε να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό, κλειστό πρωτάθλημα, όπως στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στην Ευρώπη. Τώρα φαίνεται ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει το ίδιο, όπως προτάθηκε στο ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει Super League. Αυτό σημαίνει ότι στο μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα που ήθελε να δημιουργήσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague: Αυτοί είναι το νούμερο ένα και οι άλλοι, τα εθνικά πρωταθλήματα και οι εθνικές ομάδες δηλαδή, προσπαθούν να διαχειριστούν ό,τι έχει μείνει εκεί έξω».

Για τη νέα διοίκηση της Euroleague, τι έχετε να πείτε: «Ο Μποντιρόγκα ήξερε από πριν ποιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί οι 13 σύλλογοι αποφασίζουν για τα πάντα. Είδατε την υπόθεση Καμπάτσο. Η ανεξάρτητη επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση. Και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο Γκλίκμαν, είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τους «συγχωρήσει» (τον Ερυθρό Αστέρα). Θα το κάνει αυτό; Αν κοιτάμε μόνο τον αθλητισμό, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…