Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πεναρόγια για Χένρι: «Είναι μια δύσκολη υπόθεση»

Πεναρόγια για Χένρι: «Είναι μια δύσκολη υπόθεση»

penarogia

Στην αγορά για νέο παίκτη η Μπασκόνια, σύμφωνα με τον Χουάν Πεναρόγια.

Η Μπασκόνια πρόωρα ανακοίνωσε ότι ο Χένρι δεν είναι θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε, ωστόσο ένα Ισπανικό δημοσίευμα ανέφερε πως ο Αμερικανός παίκτης έχει δώσει ψεύτικο δείγμα.

Ο προπονητής των «Βάσκων» Χουάν Πεναρόγια αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή, τονίζοντας ότι πρέπει να σταθούν και στο πλευρό του Χένρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Τι θέλετε να σας πω; Είναι μια περίπλοκη, πολύ περίπλοκη υπόθεση. Έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες και πολλά σχόλια, αλλά είναι μια πρωτοφανής κατάσταση. Παρόλο που πολλοί από εσάς πιστεύουν το αντίθετο, η ανακοίνωση της ομάδας είναι ξεκάθαρη και τα πράγματα έχουν έτσι.

Πρέπει να δείξουμε την υποστήριξή μας στον παίκτη και τον άνθρωπο, γιατί αν είναι μια δυσάρεστη υπόθεση για την ομάδα, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και για αυτό το παιδί», είπε ο Πεναρόγια.

«Χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παίκτη, βλέπετε τα στατιστικά του, αλλά πέρα από αυτά είναι όλα όσα κάνει ή έκανε ο Χένρι για την ομάδα, για τη χημεία της, η αμυντική του ενέργεια. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η ομάδα είναι ενήμερη για την κατάσταση εδώ και μερικές ημέρες. Δεν ήταν άνετο να είμαστε έτσι 10-12 ημέρες τώρα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση».

Όσο για τη συνέχεια; «Δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Χένρι, αλλά μου φαίνεται πως η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Μακάρι να είναι τόσο, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσει περισσότερο. Η ομάδα εξετάζει την αγορά για να βρει κάποια λύση που θα μας βοηθήσει, αλλά ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στο υψηλό επίπεδο που ψάχνουν παίκτη σε αυτή τη θέση και δεν τον έχουν βρει. Συνεχίζουμε ως έχει, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…