Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ: Ρίχνεται στη «μάχη» των Play-in

ΠΑΟΚ: Ρίχνεται στη «μάχη» των Play-in

image0 5 e1672758418651

Για την 1η νίκη των Play-in ο ΠΑΟΚ

Στη Λιθουανία δοκιμάζεται σήμερα (3/1, 19:30 στην Jeep Arena) η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη απέναντι στη Ρίτας Βίλνιους, θέλοντας να ανοίξει το 2023 με επιτυχίες.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου του στη regular season (Μάλαγα, Ντιζόν και Σάσαρι) και πλέον βρίσκεται στην ενδιάμεση φάση του πρωταθλήματος, έχοντας μειονέκτημα έδρας. Η πρόκριση του ήρθε σε ισοβαθμία με τη Σάσαρι, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη νίκη με 20 πόντους στη Θεσσαλονίκη.

Πολυτιμότερος παίκτης του Δικέφαλου, στο  πρωτάθλημα του BCL είναι ο Τζέιλεν Ράιλι, ο οποίος έχει ευστοχήσει +15 πόντους και στις τρείς τελευταίες αναμετρήσεις.

Παρόλα αυτά γεμάτο είναι το απουσιολόγιο του κόουτς Λυκογιάννη, αφού στη διάθεση του δεν θα έχει τους Καμπερίδη, Ρένφρο και Τσιακμά. Στις απουσίες του όμως προστέθηκε ακόμα ένας ψηλός, ο Σλαφτσάκης που δεν ταξίδεψε με την αποστολή λόγω ίωσης.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με μοναδικό σέντερ τον Χρηστίδη, το νεαρό Καλλιοτζή και σαν μία λύση ανάγκης τον αρχηγό Μαργαρίτη.

Για τους γηπεδούχους…

Η Ρίτας πέρασε από έναν όμιλο με Τενερίφη, Περιστέρι και Μπνέι Χέρτσλια σαν 2η και με ρεκόρ 3-3.

Οι Λιθουανοί έχουν εναλλάξ νίκες και ήττες στα τελευταία επτά εντός έδρας παιχνίδια τους για το BCL, ενώ στο τελευταίο επικράτησαν με 85-78 απέναντι στην Τενερίφη.

Έχουν πετύχει 85+ πόντους και στις τρεις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις τους, όσες φορές είχαν  πετύχει και στα πρώτα εννέα.

Η ομάδα της Λιθουανίας έχει μαζέψει το 40.9% των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ κι αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό ομάδας του φετινού BCL. Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει 17+ περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ και στα τρία εντός έδρας ματς τους για τη σεζόν 2022-23.

Ο Μάρκους Φόστερ έχει σημειώσει περισσότερους από 20 πόντους σε πέντε από τα έξι παιχνίδια του με την ομάδα, ο Αμερικανός έχει ξανά σημειώσει παρόμοιο ρεκόρ σε πέντε από τα 17 παιχνίδια που είχαν προηγηθεί.

Να υπενθυμίσουμε πως η πρόκριση στη φάση των «16» κρίνεται στις δύο νίκες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …