Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Άρης 89-75

Ολυμπιακός – Άρης 89-75

Olympiakos Aris

Με πρωτοπόρο Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Άρη.

Με πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (ο οποίος σημείωσε 20 πόντους και 10 ασίστ), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη στο ΣΕΦ με 89-75 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, φτάνοντας το 14-0.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με δυο σημαντικές απουσίες (Σλούκας, Φαλ). Το (0-2) του Άρη στο ματς, έγινε (5-2), με τον Βεζένκοφ να ευστοχεί σε έμμεσο τρίποντο. Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με 2/2 σουτ τριών πόντων από τον Όμηρο Νετζήπογλου, και πέρασαν μπροστά με +3 (5-8) στο 4′. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός, με τις δυο ομάδες να χρεώνονται πολλά λάθη, και το σκορ ως το 7′ να μένει χαμηλό (8-8). Ο πιο «ορεξάτος» του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζενκοφ, ο οποίος κρατούσε τον μέτριο παλμό των «ερυθρόλευκων» στο ματς, και με το buzzer beater του ΜακΚίσικ στη λήξη της πρώτης περιόδου, έδωσε ψυχολογία στην ομάδα (16-13).

Η απόδοση των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχιζε να ανεβαίνει, παίρνοντας προβάδισμα με +7 (23-16) στο 12′. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν, και με επιμέρους σκορ 5-0 μείωσαν στους δυο (23-21). Το ίδιο έργο συνεχίστηκε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν και πάλι προβάδισμα με +8 (29-21) 5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Άρης προσπαθούσε να κατεβάσει τη διαφορά, ο Ολυμπιακός όμως είχε άλλη άποψη, καθώς εκτόξευσε την ψαλίδα του σκορ στο +12 (42-29) με εντυπωσιακό τελείωμα του Λούντζη. Λαρεντζάκης, Λούντζης και ΜακΚίσικ αύξησαν το επίπεδο ενέργειας των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι, και πήραν τα ηνία υπέρ τους με +14 (45-31) στη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -5 (50-45) με καλάθι του Νότε. Τα δυο τρίποντα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, έδωσαν «ανάσα» στην ομάδα του, όμως οι γρήγορες απαντήσεις των Μητρου Λονγκ και Τολιοπούλου, μείωσαν στο -7 (58-51). Όσο κυλούσε το χρονόμετρο παρότι η απόδοση των φιλοξενούμενων ήταν υψηλή, οι Πειραιώτες έβρισκαν τρόπους να φτάνουν στη ρακέτα, ανεβάζοντας ξανά το δείκτη του σκορ στο +9 (62-51 39′).

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Γιαννούλης Λαρεντζάκης, σημπλήρωνε το κενό του Κώστα Σλούκα, καθώς η απόδοση του ήταν εξαιρετική. Στο τελευταίο λεπτό ευστόχησε σε ένα ακόμη τρίποντο από τα 7,25 (65-53), βάζοντας τους μπροστά με +12, και σε ρόλου οδηγού για την τελική ευθεία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε το +14 (69-55) στο 31′, με τους «κιτρινόμαυρους» να παλεύουν με σημάδια «καρδιάς». Στο 32′ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε έξαλλος με τους διαιτητές, και αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα να χρεωθεί με δυο τεχνικές ποινές, και την αποβολή του από το ματς. Νότε και Χάγκινς κρατούσαν τον Άρη (77-66), ωστόσο ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής του ματς Λαρεντζάκης σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο (80-66), δείχνοντας ότι (ο Ολυμπιακός κρατάει ακόμα και με την απουσία του Σλούκα). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να κρατούν και να αυξάνουν τη διαφορά υπέρ τους, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 89-75.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 45-31, 67-55, 89-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…