Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Δε θα θεωρήσουμε ότι είναι ένας ματς εύκολο»

Μπαρτζώκας: «Δε θα θεωρήσουμε ότι είναι ένας ματς εύκολο»

Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή στο ΣΕΦ (21:00) για την 17η αγωνιστική της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις απαραίτητες δηλώσεις πριν το παιχνίδι.

Αναλυτικά τόνισε:

«Ο Σάσα είναι κανονικά στη διάθεσή μου. Έκανε ένα μέρος της προπόνησης εχθές και θα προπονηθεί και σήμερα. Θα δούμε πόσο χρόνο θα έχει στο παιχνίδι. Πόσο μπορεί να παίξει και πως θα τον χειριστούμε. Αλλά νομίζω ότι θα είναι αύριο στη δωδεκάδα.\

Σε καμία περίπτωση δε θα πέσουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε το Μιλάνο μια ομάδα του χεριού μας. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ένα φανταστικό προπονητή.

Νομίζω ότι το καταλαβαίνουν και το ξέρουν αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν καταπληκτικό ρόστερ, όπως επίσης ότι έχουν τραυματίες από την αρχή της χρονιάς. Αυτό πιστεύω σε μεγάλο βαθμό επηρέασε την αυτοπεποίθησή τους. Έχασαν κομβικούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή όμως έχουν βρει μια καλή χημεία.

Όποιος είδε το παιχνίδι με τη Βίρτους για το ιταλικό πρωτάθλημα, που κέρδισαν 20 πόντους έξω, το βλέπει. Όπως επίσης, πως έχουν τρεις νίκες συνεχόμενες στην Euroleague. Αμύνονται πολύ καλά, έχουν παίκτες πολύ έμπειρους, έχουν ταλαντούχους παίκτες, είναι η ομάδα του προπονητή, παίζει με τον τρόπο που ο προπονητής θέλει να στοχεύσει.

Είναι ξεκάθαρο αυτό και επίσης έχουν σουτέρ από την περιφέρεια. Όλοι σουτάρουν καλύτερα τώρα, αλλά ο Μπάρον είναι κομβικός, έχει 20 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία παιχνίδια που κερδίζουν.

Εμείς δε θα πέσουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε ότι είναι ένας ματς εύκολο. Σε καμιά περίπτωση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να το καταλάβουμε εδώ πέρα, ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά το δίωρο του παιχνιδιού για να κερδίσουμε.

Δεν είναι ότι με τρομάζει κάτι. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό. Στον Παναθηναϊκό ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, γιατί ήταν ένα παιχνίδι, όπως καταλαβαίνετε όλοι, που για ειδικούς λόγους θέλουμε.

Πέρα από το γεγονός πως είναι ένα παιχνίδι Euroleague. Αυτή τη στιγμή είναι όμως το επόμενο, που δίνει τους ίδιους βαθμούς, όμως με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με νίκη στο γήπεδό μας. Να έχουμε ένα καλό απολογισμό, όπως πιστεύουμε ότι έχουμε μέχρι τώρα.

Αλλά επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται να κοπιάσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου για να κερδίσουμε».

Πιστεύω κατά βάση στο ομαδικό μας παιχνίδι. Καταρχήν είναι πολύ τιμητικό όλο αυτό. Βέβαια, το fun to watch είναι μια κατηγορία που μπορεί να περικλείει ένα αφελές μπάσκετ.

Ότι τρέχω πάνω κάτω, σουτάρω την μπάλα, σκοράρω πολλούς πόντους. Θετικό το βλέπω και εγώ και το βλέπω και τιμητικό. Στη δουλειά που κάνουμε, οι νίκες είναι πάντα το ζητούμενο, στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά είναι και το πως παίζει. Για εμάς τους προπονητές είναι αρκετά σημαντικό.

Νομίζω ότι έχει σχέση με την ομαδικότητά μας. Ότι παίζουμε όλοι μαζί, ότι κυκλοφορούμε την μπάλα, ότι κινούμαστε συνέχεια και δε βλέπεις εγωισμούς.

Αυτό το πράγμα, σε ένα ομαδικό άθλημα, πάντα είναι ωραίο να το βλέπεις, κατά τη γνώμη μου. Τώρα αν είναι και κατά τη γνώμη άλλων, χαίρομαι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …