Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – Παναθηναϊκός 84-68 (vid)

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 84-68 (vid)

Ουόλτερς, Μπάγερν – Παναθηναϊκός

Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι Παναθηναϊκός.

Εντάξει, κανένα ματς δεν είναι εύκολο, κανείς αντίπαλος δεν είναι ευκαταφρόνητος, όλες οι ομάδες έχουν καλά και κακά φεγγάρια, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι απογοητευτικός. Έχασε με κάτω τα χέρια (84-68) από την Μπάγερν στο Μόναχο, διαψεύδοντας όσους περιμέναμε ότι θα βγάλει αντίδραση, ότι θα λειτουργήσει (έστω) το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το ξεκίνημα του αγώνα θύμιζε… Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε σκορ από την περιφέρεια, η Μπάγερν είχε κατεύθυνση (μονοδιάστατη), θέλοντας να επιτεθεί από το «4», απέναντι στον Ουίλιαμς, που δεν έχει ως κύριο μέλημα την άμυνα.

Το 9-9 στο πρώτο μισό άλλαξε άρδην, με σερί 10-0 των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε, το δεκάλεπτο έληξε με 21-11, με τους «πράσινους» να ευστοχούν μόνο από κοντά, καθώς η περιφερειακή γραμμή είχε αφλογιστία.

Άθλια εικόνα, άψυχη ομάδα

Με τρίποντο του Χάντερ η Μπάγερν προηγήθηκε με 26-15. «Αόρατος» ο Μπέικον, κακός ο Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -13 κι εκεί έβγαλε (προσωρινά) αντίδραση, τρέχοντας σερί 6-0. Πέτυχε και το πρώτο τρίποντο (με τον Γκριγκόνις), μετά 15 λεπτά αγώνα, αλλά η συνέχεια ήταν εξίσου κακή, με τη συνολική εικόνα.

Το 30-23 μετατράπηκε σε 43-28, με τον Ρούμπιτ να είναι κορυφαίος στο πρώτο μισό, τον Χάντερ να ευστοχεί σε δύο τρίποντα, τον Γκουντάιτις να έχει 1/4 βολές κι από τη στιγμή που οι δύο Αμερικανοί (Μπέικον κι Ουίλιαμς) ήταν χαμηλά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις.

Καμία αντίδραση, «ανέκδοτο» ο Γκουντάιτις

Ο Μπέικον έμοιαζε… ξενερωμένος, εκτός τόπου και χρόνου, αλλά δεν ήταν χειρότερος από τον Γκουντάιτις, στον οποίο επέμεινε ο Ράντονιτς, δίχως να δικαιώνεται. Και το γράφουμε γιατί η μάχη της φροντ λάιν έκρινε και τον αγώνα. Ο Ρούμπιτ έμοιαζε με ΝΒΑερ πρώτης γραμμής, ο Χάντερ κι ο Χάρις έβαλαν τους πόντους του, ο Παναθηναϊκός ήταν γυμνός στη δεύτερη ζώνη άμυνας.

Η όποια προσπάθεια αντίδρασης έπεσε στο κενό, καθώς εύκολα οι Γερμανοί έβρισκαν όχι δρόμους, αλλά… λεωφόρους προς το «πράσινο» καλάθι. Η διαφορά κάποια στιγμή έπεσε στους 12 (55-43), αλλά στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός είχε γκρεμίσει ό,τι προσπάθησε να χτίσει (61-44).

Ο γνωστός Μπέικον

Το μόνο που άλλαξε στην τελευταία στροφή ήταν η αφύπνιση του Μπέικον, ο οποίος άρχισε να σκοράρει σαν τρελός, σαν να μην υπήρχε αύριο κι από τους 2 πόντους των πρώτων 30 λεπτών πήγε στους 18, πετυχαίνοντας 16 σε 10 λεπτά. Απολαυστικός, αλλά ανούσιος, καθώς το πουλάκι είχε πετάξει.

Αφήστε που ότι έβαζε μπροστά ο Αμερικανός, το ανταπέδιδε ο Ρούμπιτ, ο οποίος σταμάτησε στους 23. Η Μπάγερν έκανε σκόνη και θρύψαλα την άμυνα του Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 84 πόντους, δίχως να προβάλει την παραμικρή αντίσταση κι ο κόσμος στην εξέδρα φώναζε ότι «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός». Κι όντως, δεν είναι. Ούτε ομάδα μπορεί να είναι με 7 ασίστ…

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…