Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Ολυμπιακός 64-60 (vid)

Μονακό – Ολυμπιακός 64-60 (vid)

Σλούκας Μονακό - Ολυμπιακός

Έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

Αν υπάρχει ορισμός της μπασκετικής «λευκής νύχτας», ο Ολυμπιακός τη βίωσε στη Γαλλία, όπου έχασε από τη Μονακό (64-60), για δεύτερη φορά φέτος. Κι έχασε γιατί τα έκανε όλα λάθος, γιατί έκανε πράγματα που δεν μας έχει συνηθίσει. Αναμφίβολα ήταν μια πολύ κακή παρένθεση, στη συνολικά πολύ καλή παρουσία του στην Ευρωλίγκα.

Για 10 λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα σωστά στο πίσω μέρος του γηπέδου κι αρκετά καλά πράγματα στο μπροστινό. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα εξαφάνισε τον Τζέιμς, ο οποίος έκανε τη μία… πατάτα μετά την άλλη, μέχρι να αποσυρθεί στον πάγκο για να «καθαρίσει» το μυαλό του.

Στην επίθεση Παπανικολάου και Φαλ σήκωσαν το βάρος, αλλά τα σουτ από την περίμετρο δεν έβρισκαν στόχο έτσι το σκορ… έμεινε στο 8-20. Το μονοψήφιο νούμερο για τη Μονακό ήταν ενδεικτικό της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως επιθετικά ο Ολυμπιακός μπορούσε να έχει περισσότερους πόντους.

Κατέβηκε ο γενικός

Στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός είχε απάντηση στην αντεπίθεση των Γάλλων. Ήταν πρόδηλο ότι ο Τζέιμς θα μπει στο παιχνίδι, αλλά κι ο Πίτερς με 2/2 τρίποντα απορρόφησε την ενεργητική δράση του συμπατριώτη του. Ο Μπλακ μπήκε στα παπούτσια του Φαλ κι αν δεν ήταν άστοχος στις βολές, θα ήταν ακόμα πιο επιδραστικός.

Αίφνης, στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου… κατέβηκε ο γενικός. Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος και στις δύο πλευρές. Στην επίθεση ήταν εκνευριστικός, καθώς το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο. Μοιραία η διαφορά εξανεμίστηκε και το 31-34 άφηνε μικρό προβάδισμα στους «κόκκινους», αλλά η ψυχολογία ήταν με την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Τραγική επιθετική λειτουργία

Η Μονακό έτρεξε σερί 15-0, για να φτάσει στο 37-34 κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα, που δεν μας έχει συνηθίσει. Ο Ουόκαπ έκανε παιδαριώδη λάθη, η επίθεση είχε αφλογιστία, το δεκάλεπτο έληξε με μόλις 8 «ερυθρόλευκους» πόντους. Ακόμα κι ο Σλούκας έχασε δύο βολές, ο Μπλακ έχασε κάρφωμα. Συνολικά κακή εικόνα.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν στο παιχνίδι, κυρίως χάρη στην άμυνά του. Κι ίσως, ακόμα κι έτσι, να είχε νικήσει αν δεν γίνονταν «ήρωας» της βραδιάς ο Ντιαλό. Ξεκίνησε με ένα τετράποντο, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μειώσε σε 48-45, πέτυχε άλλο ένα τρίποντο τη στιγμή που η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε ισοφαρίσει (53-53).

Ήταν δεδομένο ότι το ματς θα κριθεί στη λεπτομέρεια, καθώς κι οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακή. Όταν ο ΜακΚίσικ ισοφάρισε σε 59-59 με τρίποντο, στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει μια καλή άμυνα. Αντ’ αυτού άφησε ελεύθερο τον κεντρικό διάδρομο κι ο Τζέιμς τον τιμώρησε με φλότερ. Ο Σλούκας αστόχησε σε σκοτωμένη επίθεση κι όλα τα άλλα είναι ιστορία (από 1/2 βολές Ντιαλό και Σλούκας κι ο Τζέιμς κάρφωμα την ώρα που οι «κόκκινοι» πίεζαν ψηλά).

Ο Πίτερς ήταν ο μοναδικός, που στάθηκε αξιοπρεπώς στην επίθεση. Ο Ουόκαπ έκανε το χειρότερο παιχνίδι του φέτος, ο Σλούκας ήταν σε ρηχά νερά, ο Βεζένκοφ δεν έχει συνέλθει από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Μπαρτζώκας ήταν διστακτικός. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε και πάλι καλά…

Τα δεκάλεπτα: 8-20, 31-34, 46-42, 64-60.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…