Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Μία φάση, δύο λάθη στη Μύκονο (vid)

Μία φάση, δύο λάθη στη Μύκονο (vid)

Μύκονος – Μίλωνας στη Μύκονο

Πόσα λάθη μπορεί να γίνουν σε μια φάση; Στη Μύκονο είχαμε δύο.

Οι διαιτητές οφείλουν για 40 λεπτά να είναι στοχοπροσηλωμένοι, όμως όταν η μπάλα «καίει», όταν ο χρόνος μηδενίζεται, όταν κρίνεται ένα αποτέλεσμα, πρέπει να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Στη Μύκονο οι διαιτητές τα θαλάσσωσαν, καθώς έκαναν δύο λάθη, σε μία φάση. Στο τελευταίο λεπτό, με τη διαφορά στον πόντο!

Το βίντεο είναι αψευδής μάρτυρας. Ο αγώνας σταμάτησε στο 50’’5, ύστερα από άστοχο σουτ του Μίλωνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε, αλλά σταμάτησε στο 48’’7, επειδή η Γραμματεία άργησε να δώσει το τάιμ άουτ, που είχαν ζητήσει από τη Μύκονο.

Μετά το τάιμ άουτ η μπάλα έπρεπε να δοθεί για επαναφορά στη Μύκονο, με χρόνο για τη λήξη του αγώνα 50″5. Αντί γι’ αυτό δόθηκε μεν η μπάλα στη Μύκονο, με χρόνο 50”2. Μπορεί να πει κάποιος «σιγά το λάθος». Όμως, 0.3 δέκατα, που είναι η διαφορά, είναι ο χρόνος που απαιτεί ο κανονισμός για ένα κανονικό και νόμιμο σουτ.

Ακόμα μεγαλύτερο το δεύτερο λάθος

Υπάρχει, όμως, και δεύτερο διαιτητικό λάθος: Έπειτα από παράβαση, ο παίκτης που επαναφέρει την μπάλα έχει δικαίωμα να κινηθεί εντός 1 μέτρου συνολική απόσταση (προς τη μία, ή προς την άλλη πλευρά) από το σημείο επαναφοράς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως φαίνεται καθαρά και στο βίντεο, ο παίκτης της Μυκόνου που επαναφέρει την μπάλα φεύγει από τη μία πλευρά του καλαθιού, πάει στην άλλη και πραγματοποιεί την επαναφορά. Είναι παράβαση που δεν σφυρίχτηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…