Κεντρική Basket League Λαύριο – Ιωνικός 95-63

Λαύριο – Ιωνικός 95-63

Λαύριο – Ιωνικός

Εξαιρετικό ποδαρικό για το Λαύριο στη νέα χρονιά.

Ένα δεκάλεπτο απόλυτης κυριαρχίας ήταν αρκετό, όχι μόνο για να «κλειδώσει» το Λαύριο τη νίκη επί του Ιωνικού, αλλά και για να εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας (95-63), για όποια ενδεχόμενη ισοβαθμία ήθελε υπάρξει. Ο Ιωνικός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο τρίτο παραδόθηκε κι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί νωρίς με την ιδέα της ήττας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε φοβερή κατάσταση τον Χάμιλτον, ο οποίος μοίρασε εννέα ασίστ στην πρώτη περίοδο και τον Μαυροκεφαλίδη, που έπαιξε στη συνηθισμένα υψηλά του επίπεδα. Όμως, η εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου δεν είχε συνέχεια. Το Λαύριο βρήκε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ και μετέτρεψε το 19-20 σε 40-32 στο ημίχρονο. Ως εκεί ήταν όλα ανοιχτά.

Στην τρίτη (και καθοριστική) περίοδο το Λαύριο έκανε τα πάντα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε αν… βάρυνε στην εξέλιξη του ματς το 30 που είχε στην επίθεση ή το 8 που είχε παθητικό στην άμυνα. Όπως και να ‘χει, με τη διαφορά στους 29 πόντους (70-41), ο Ιωνικός δεν είχε παρά να προσπαθήσει να μειώσει τη ζημιά, μέχρι το τέλος της συνάντησης.

Κάπου εκεί (στην τελευταία περίοδο) ισορρόπησε το πράγμα, αλλά οι γηπεδούχοι με τους Φλαγκ και Γκιουζέλογου να είναι εξαιρετικοί επιθετικά, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι και πήραν μια νίκη, που μετρά διπλή, λόγω και της διαφοράς. Μόνο τρεις παίκτες είχαν αξιοπρεπή εμφάνιση στην άλλη πλευρά. Ο Μαυροκεφαλίδης με νέο νταμπλ νταμπλ, ο Χόκινς κι ο Χάμιλτον, διασώθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-32, 70-41, 95-63.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…