Κεντρική Διεθνή Κώστας Αντετοκούνμπο: «Ποτέ δεν είχα πρόταση από Ολυμπιακό»

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Ποτέ δεν είχα πρόταση από Ολυμπιακό»

e888d294 3fcd 4973 a80f 2a8f9628fdfd

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε στο «BasketNews» πριν από το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τη Ζάλγκιρις και αναφέρθηκε στην απόφαση να φορέσει τη φανέλα της τουρκικής ομάδας. Παράλληλα τόνισε πως οι αιώνιοι ουδέποτε τον προσέγγισαν με επίσημη πρόταση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι κάνει καλύτερα από τον Γιάννη: «Θα έλεγα την άμυνα με αλλαγές, μπορώ να παίξω άμυνα από το “1” ως το “5”. Πιστεύω ότι θα συμφωνούσε. Το καλοκαίρι στην Εθνική Ελλάδας μού έλεγε ότι δεν είχε ξαναπαίξει με άλλον ψηλό που μπορεί να αλλάξει τόσο καλά.

Έπαιξα στην EuroLeague πέρσι, μπόρεσα να δοκιμάσω την αλλαγή σε σπουδαίους κοντούς σαν τον Μάικ Τζέιμς και τον Σέιν Λάρκιν. Κατάφερα να τους κρατήσω μακριά από το καλάθι και να μην τους αφήσω να σκοράρουν».

Για τα δάκρια μετά από τον αποκλεισμό της Εθνικής Ανδρών στο EuroBasket 2022: «Ήταν απλά η στιγμή. Όταν συμβαίνει, πρέπει να το ξεχνάς μετά και να συνεχίσεις να προχωράς. Ήταν μια έντονη συναισθηματικά στιγμή. Είχαμε μεγάλους στόχους ως ομάδα, παλέψαμε σκληρά απέναντι σε μια πραγματικά καλή ομάδα. Δεν ήμουν μόνο εγώ που έκλαιγα, ήταν κι άλλοι παίκτες έτσι στα αποδυτήρια. Ήταν σκληρό, αλλά έτσι γίνεται…».

Για το τι συζήτησαν πως θα πρέπει να κάνουν διαφορετικά το επόμενο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Νιώθω πως αυτή είναι μια ερώτηση για τον προπονητή (Δημήτρης Ιτούδης). Είναι προφανές πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με έναν σούπερ σταρ στο παρκέ (Γιάννης Αντετοκούνμπο).

Πρέπει να συνεισφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Να παίξουμε ως ομάδα, ενωμένοι. Νιώθω πως τα πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι στο EuroBasket 2022. Αισθάνομαι πως στον αγώνα που αποκλειστήκαμε, η Γερμανία έβαλε όλα τα σουτ που πήρε».

Για το αν ήταν ποτέ κοντά είτε στον Παναθηναϊκό είτε στον Ολυμπιακό για το αν η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη έπαιξε ρόλο στην απόφαση να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε: «Δεν ήμουν ποτέ σε “σοβαρές συζητήσεις” με αυτές τις δύο ομάδες. Υπήρχε ενδεχομένως ενδιαφέρον αρκετές φορές, αλλά όχι κάποια πρόταση.

Επομένως δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ποτέ κοντά σε κάποια εκ των δύο ομάδων. Τώρα, όσον αφορά στη Φενέρμπαχτσε, η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη έκανε πολύ εύκολη την απόφαση για μένα».

Για τους ψηλούς που θαυμάζει και αυτούς με τους οποίους ταιριάζει σε επίπεδο χαρακτηριστικών: «Όταν ήμουν νεότερος, παρακολουθούσα κατά βάση τους ψηλούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Θα έλεγα τον Γιώργο Πρίντεζη, ένας από τους αγαπημένους μου.

Μου άρεσε επίσης ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, κυριαρχούσε κοντά στο καλάθι, μου άρεσε το παιχνίδι του. Μου άρεσαν επίσης ο Μάικ Μπατίστ και ο Κάιλ Χάινς. Όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε την EuroLeague σε δύο σερί σεζόν, ήταν απίστευτος. Η ενέργεια και το κίνητρό του».

Για τα ντέρμπι που παρακολουθούσε με τα αδέλφια του: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Τον έχετε δει με φανέλες του Ολυμπιακού όταν ήταν μικρός και όλοι νομίζετε ότι υποστηρίζει αυτή την ομάδα. ο Θανάσης βέβαια έπαιξε για τον Παναθηναϊκό, οπότε υποστηρίζαμε αυτόν όταν βρισκόταν ο Θανάσης στην ομάδα».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…