Κεντρική NBA Κινγκς: Έλυσαν την συνεργασία τους με τον Τσίμα Μονέκε
NBA

Κινγκς: Έλυσαν την συνεργασία τους με τον Τσίμα Μονέκε

Μονέκε

Έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Τσίμα Μονέκε.

Οι Σακραμέντο Κινγκς έβαλαν τέλος στην συνερασία τους με τον Τσίμα Μονέκε, λίγες μέρες πριν το μη εγγυημένο συμβόλαιό του οριστεί ως εγγύηση για το υπόλοιπο της σεζόν στις 10 Ιανουαρίου.

Το ρόστερ των Κίνγκς είναι πλέον 16 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων δύο παικτών Two-Way.

Οι Σακραμέντο πήραν αυτή την απόφαση λίγες μέρες πριν το μη εγγυημένο συμβόλαιο του Μονέκε οριστεί ως εγγύηση για το υπόλοιπο της σεζόν (10 Ιανουαρίου).

Ο 27 χρόνος, έπαιξε μόνο σε δύο παιχνίδια αυτή τη σεζόν , σημειώνοντας δύο πόντους στα οκτώ λεπτά της δράσης του στο ΝΒΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το πέρασε στη G League με τους Στόκτον Κίνγκς. Ο Μονέκε εκεί είχε μέσο όρο 17,6 πόντους και 11,3 ριμπάουντ σε 16 παιχνίδια της G-League. Οι Κίνγκς υπέγραψαν τον επιθετικό το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μονέκε έχει παίξει διεθνώς για ομάδες στη Γαλλία και την Ισπανία, αγωνιζόμενος αρχικά στο γαλλικό πρωτάθλημα LNB Pro B πριν λάβει προαγωγή στο Orleans Loiret Basket του LNB Pro A το 2020-21.

Κέρδισε τον του MVP στο Basketball Champions League με την Μανρέσα και συνεργάστηκε με τον προπονητή των Κίνγκς,  Μάικ Μπράουν, όταν αγωνιζόταν για την εθνική ομάδα της Νιγηρίας.

Σε 51 αγώνες στην ισπανική ACB και στο BCL το 2021-22, ο Μονέκε είχε μέσο όρο 14,3 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 1,5 κλεψίματα και 0,5 τάπες ανά παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…