Κεντρική Γυναίκες Και τώρα οι δύο τους… όμως πρώτα Ευρωλίγκα και Σζεκζάρντ

Και τώρα οι δύο τους… όμως πρώτα Ευρωλίγκα και Σζεκζάρντ

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και Ευρωλίγκα

Πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, έχει Ευρωλίγκα και Σζεκζάρντ.

Νέα εβδομάδα… θα τελειώσει την άλλη Κυριακή με το μεγάλο ντέρμπι των δύο αιώνιων αντιπάλων ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός, στον “Τάφο του Ινδού”, στη ρεβάνς της νίκης των ερυθρόλευκων στον πρώτο γύρο στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

Τονίζω τις δύο έδρες γιατί δεν επιτρέπεται το 2023 οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες στο μπάσκετ γυναικών να μην αγωνίζονται στα γήπεδα που δίνουν τα ευρωπαϊκά τους ματς με κόσμο στις εξέδρες. Προφανώς κάτι έχει πάει λάθος τόσα χρόνια και φαίνεται σαν ουτοπία η αναφορά μου αυτή στην χώρα μας, όμως όσο ζεις ελπίζεις.

Να γυρίσουμε στην πραγματικότητα. Το γυναικείο πρωτάθλημα έχει ανάψει και ήρθε η ώρα να βρεθούν αντίπαλες οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, σε ένα αγώνα γεμάτο ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού, αφού πρίν λίγο καιρό τον κέρδισε μέσα στην έδρα του και τον απέκλεισε από το κύπελλο.

Θυμίζω όταν είχε πάρει το πρωτάθλημα, είχε παρουσιάσει την Όλγα Χατζηνικολάου με μεταγραφή προς το τέλος της σεζόν με τη γνωστή υπόθεση της παίκτριας. Τώρα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την ΕλεάναΧριστινάκη (ως προς την τελευταία προσθήκη για τον Παναθηναϊκό), η οποία ήρθε με αέρα Ευρωλίγκας στην ομάδα και αποτελεί μεγάλη ενίσχυση. Σύμπτωση… δεν ξέρω αν μπορεί να σημαίνει κάτι.

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός και Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη γιατί θα την μεταφέρει στους τελικούς και γιατί βλέπει σαν όνειρο πως μπορεί να επαναλάβει την κατάκτηση του νταμπλ, ξανά μετά από 23 χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος, ξέρει ότι πλέον το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος, μετά την απώλεια του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Υπάρχει ταυτόχρονα η Ευρωλίγκα όπου δεν έχει σημειώσει νίκη στις δέκα αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί.
Όμως βάζει έναν σπουδαίο στόχο, αν τον πετύχει θα ανεβάσει πολύ την ψυχολογία. Την Τετάρτη 18.30 στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ με αντίπαλο την τρίτη Ουγγρική ομάδα η οποία συμμετέχει στην Ευρωλίγκα, την Ατομερόμου Σζεκζάρντ.

Ευρωλίγκα γυναικών

Δείχνει στα μέτρα του, έρχεται από δύο βαριές ήττες και οι ερυθρόλευκες θέλουν και μπορούν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στους ομίλους της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρουν θα πάνε σίγουρα με άλλο αέρα για τη νίκη την Κυριακή, σε μια έδρα που ξέρουν καλά ότι θα είναι καυτή, όμως δεν παύει να είναι μεγάλη ομάδα, γνωρίζει από δύσκολα και θα είναι έτοιμες για όλα.

Μία εβδομάδα με πολύ ενδιαφέρον λοιπόν αυτή που ξεκινάει… ας την ευχαριστηθούμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…