Κεντρική Διεθνή Ιτούδης: «Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους»

Ιτούδης: «Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους»

6de8ef3c dimitris itoudis 625x375 1

Εξέφρασε τα παράπονα του για τον περιορισμό των γηγενών παικτών ο Δημήτρης Ιτούδης.

Χωρίς τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς θα πορευτεί η Φενέρμπαχτσε για 6 εβδομάδες, ενώ και ο Ισμέτ Ακπινάρ υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα. Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε δηλώσεις με σκοπό τον περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών που αγωνίζονται στο Τουρκικό πρωτάθλημα, δείχνοντας ενοχλημένος από τις απουσίες που έχει η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης:

“Πρέπει να πω ότι σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, όπου οι ομάδες μάχονται για συγκεκριμένες θέσεις, οι περιορισμοί υφίστανται για τους αδύναμους. Όταν επιβάλεις ένα περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών, στηρίζεις αυτούς που δεν θέλουν να παλέψουν, τους αδύναμους. Τώρα τελευταία ο αριθμός των γηγενών μας παικτών έχει μειωθεί εξαιτίας των τραυματισμών. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί στα επόμενα παιχνίδια, κάτι που επεύχομαι.

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε τους περιορισμούς. Παρά την απουσία τέτοιων κανόνων, υπάρχουν χώρες που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η Ισπανία είναι μία από αυτές. Ίσως πρέπει να τις μελετήσουμε και να πάρουμε παράδειγμα. Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους ανθρώπους, όταν υπάρχουν υγιείς οργανισμοί. Το λέω αυτό με κάθε σεβασμό απέναντι στην Ομοσπονδία και στην Τουρκία. Θέλω να το τονίσω αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…