Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: «Η Euroleague είναι αδυσώπητη»

Ιτούδης: «Η Euroleague είναι αδυσώπητη»

Ιτούδης

Πίστη και προσπάθεια ήταν τα κλειδιά για τη Φενέρ, είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο «Νίκος Γκάλης», αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του (ακόμα και όταν κόντευαν να φύγουν με αρνητικό αποτέλεσμα), και τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο του «τριφυλλιού» για το θερμό χειροκρότημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη: 

«Ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα άξιζε να νικήσει. Είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, πάλεψαν στο παρκέ, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ. Εμείς παίξαμε καλύτερη άμυνα, ειδικά στο τέλος όταν τους αναγκάσαμε να κάνουν άσχημα σουτ. Οι παίκτες μου δεν σταμάτησαν να πιστεύουν, πάλεψαν ως τέλος αν και ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να κερδίσει και ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μπορεί να μην κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας σήμερα όμως οδηγήσαμε τον Παναθηναϊκό σε κάποια λάθη και πήραμε μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη. Είναι ένας μαραθώνιος, κάθε παιχνίδι μετράει. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη θερμή υποδοχή, έχουμε περάσει πολλά για 13 χρόνια. Έχουμε μεγάλη ιστορία μαζί με αυτό το κλαμπ».

«Και οι δυο ομάδες ήταν αρκετά… κουμπωμένες. Η EuroLeague είναι αδυσώπητη. Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το τουρκικό που συμμετέχουμε εμείς. Σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, σου δημιουργούν αρκετά προβλήματα όσον αφορά τη συνέχεια και τη “χημεία”. Είχαμε συνεχόμενες ήττες, ο Παναθηναϊκός έπαιζε στην έδρα του, ήθελε να κερδίσει επίσης. Ήταν ένα ενδιαφέρον ματς όσον αφορά τις μάχες. Είχαμε καλές άμυνες όμως μπράβο στον Παναθηναϊκό που είχε τη συνοχή και την πίστη να πάρει τα ριμπάουντ.

Από τη στιγμή που όντως κάναμε ένα πολύ μεγάλο αμυντικό play εκεί και το κλέψιμο με παγίδα και άμεσα με ροτέισον στην πρώτη πάσα, ήταν ένα εκπληκτικό play του Γκούντουριτς. Θα ήταν δικαιολογημένο να κερδίσει το ματς ο Παναθηναϊκός, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έχουμε ταυτότητα ως ομάδα. Ο Χέιζ είναι καταλύτης στο παιχνίδι, μπορεί να παίξει τρεις θέσεις, μπορεί να “κλειδώσει” τον καλύτερο παίκτη, είχε μια περίοδο που δεν ήταν τόσο επιθετικός. Σήμερα αυτό ήταν δεδομένο, πέτυχε κρίσιμα σουτ. Έχει σωστή νοοτροπία. Η ομάδα πρώτα. Είναι ευχής έργον που τον έχουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …