Κεντρική Basket League Ιωνικός – Καρδίτσα 78-71

Ιωνικός – Καρδίτσα 78-71

Μαυροκεφαλίδης, Ιωνικός – Καρδίτσα

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Μπορεί να είχε πολλά up και down ο αγώνας ανάμεσα στην ομάδα της Νίκαιας και την Καρδίτσα, όμως αυτό που τελικά μετρά είναι η νίκη κι ο Ιωνικός επιβλήθηκε με 78-71, φτάνοντας έτσι στις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (όλες στο κλειστό του Πλάτωνα), αφήνοντας τους Θεσσαλούς στη μία.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά, με το σκορ στο 12-2, δείχνοντας αποφασισμένος να αφήσει πίσω τη βαριά ήττα από το Λαύριο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μείωσαν σε 14-13, δείχνοντας ότι το ματς δεν θα τέλειωνε εύκολα, αλλά με τους Μαυροκεφαλίδη, Κάπελαν και Νούνιεθ να κάνουν τη διαφορά, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με σερί 14-0 (28-13).

Αυτή η… έκρηξη κράτησε την ομάδα του Γιάννη Λίβανου σε ρόλο οδηγού, παρότι σταδιακά αλλά σταθερά η Καρδίτσα μείωνε. Το 43-32, με το οποίο πήγε ο Ιωνικός στ’ αποδυτήρια τού έδωσε ένα προβάδισμα, όμως όλα ήταν ανοιχτά.

Φοβού τους Θεσσαλούς

Με το τρίπτυχο Πρίντζετ, Γκαμπρόβσεκ και Αγραβάνη, τα Τρίκαλα ροκάνιζαν διαρκώς τη διαφορά, δίχως ποτέ να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Το 50-39 έγινε 52-49, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 60-51. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκινήσει (με το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου) σερί, το οποίο πήγε μέχρι το 8-0, για να μειώσουν στο σουτ (60-57).

Ο Ιωνικός βρήκε λύσεις, καθώς δίπλα στον εξαιρετικό (για άλλη μια φορά) Μαυροκεφαλίδη, ήταν ο Λέισι, ο οποίος «υπέγραψε» τη νίκη των Νικαιωτών. Ο Κάπελαν δεν είχε συνέχεια, αλλά ο Λέισι ήταν εκείνος που όταν το σκορ έγινε 66-65 (στο 36’) είχε όλες τις απαντήσεις. Πέτυχε οκτώ πόντους, άλλους δύο οι Σίμονς και Νούνιεθ κι ο Ιωνικός έφτασε στη νίκη, που ζυγίζει «χρυσάφι».

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 60-51, 78-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…