Κεντρική NBA Γιόκιτς: «Δεν κυνηγάω το τρίτο σερί MVP»
NBA

Γιόκιτς: «Δεν κυνηγάω το τρίτο σερί MVP»

Γιόκιτς

O σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς ανέφερε, πως δεν κυνηγάει την αναγνώριση και το τρίτο συνεχόμενο βραβείο του MVP, ενώ μίλησε και για το περασμένο Eurobasket, αλλά και για την άποψή του πώς θα υπάρξουν καλύτεροι παίκτες από αυτόν τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τρίτο συνεχόμενο βραβείο του MVP, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Λάρι Μπέρντ:

«Ίσως ο τίτλος του MVP σημαίνει περισσότερα στο τέλος της καριέρας μου. Δεν κυνηγάω την αναγνώριση, οπότε δεν το έχω στο μυαλό μου. Δεν παίζω για τα ρεκόρ ή τα triple-double.

Για το περασμένο Eurobasket:

«Είναι πιο εύκολο για αυτόν, γιατί εγώ παλεύω στη ρακέτα (γέλια). Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τα 3” στην άμυνα, το τρίποντο είναι πιο κοντά, οπότε υπάρχει λιγότερος χώρος. Ήταν περίεργο που ξαναέπαιξα σε αυτές τις συνθήκες αλλά γρήγορα συνήθισα.

Οι Ιταλοί μας έβαλαν αρκετά τρίποντα. Πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο EuroBasket. Υπήρχε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Σλοβενία αλλά το πιστεύω. Βέβαια αποδείχτηκε λάθος αυτή η άποψή μου».

Για την παρουσία του στους Ντένβερ Νάγκετς:

«Τις τελευταίες δύο σεζόν έπαιζα με το μυαλό μου στην επίθεση. Φέτος το έχω μειώσει αυτό. Έχουμε περισσότερο ταλέντο και δε χρειάζεται να σκοράρω 30 πόντους. Υπάρχει ο Τζαμάλ Μάρεϊ, ο Άαρον Γκόρντον, ο Πόρτερ Τζούνιορ που σκοράρει 7-8 τρίποντα, καθώς και παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.

Είμαστε μία νέα ομάδα που παίζει διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι καλύτεροι παίκτες συνήθως παίρνουν τα περισσότερα σουτ. Εγώ παίρνω αυτό που μου δίνει το παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι με τη Γιούτα έδωσα 15 ή 16 ασίστ και κερδίσαμε με 20. Δε χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σκόρερ».

https://twitter.com/arenasport_tv/status/1609475138658893826?s=20&t=kS-cHTnaz48U0FhaP90lTA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…