Κεντρική Γυναίκες Από τον Χαρδαλιά… στο σήμερα, τον Παναθηναϊκό και το Eurocup

Από τον Χαρδαλιά… στο σήμερα, τον Παναθηναϊκό και το Eurocup

Τα λόγια του Χαρδαλιά προφητικά για Παναθηναϊκός Eurocup

Προφητικά τα λόγια του Νίκου Χαρδαλιά.

Τα λόγια του Νίκου Χαρδαλιά δώδεκα χρόνια μετά την κατάκτηση από τον Αθηναϊκό του Eurocup women, μου ξανάρχονται στο μυαλό μιας και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Μου είχε πει λοιπόν ο υπουργός:

«Μιχάλη δεν θα πάμε στην Ευρωλίγκα όπως δικαιούμαστε ως κάτοχοι του τίτλου την επόμενη χρονιά, αλλά πάλι στο Eurocup, γιατί η Ελλάδα στο γυναικείο δεν είναι έτοιμη για την κορυφαία διοργάνωση»!

Στενοχωρήθηκα γιατί εγώ ήμουν τον κόσμο μου. Ξαναπήγε ο Αθηναϊκός στην ίδια διοργάνωση το 2011 και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από τη σημερινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, η οποία σημειωτέων και το είχε κατακτήσει! Το Eurocup για την ώρα, είναι τι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ γυναικών μέχρι να αλλάξουν… αν αλλάξουν πάρα πολλά.

Μία ενδεχόμενη επιτυχία σε αυτό ίσως αύξανε το ενδιαφέρον του κόσμου για τον χώρο, με συνέπεια να πάει και στο γήπεδο.

Η κουβέντα φτάνει μετά την χθεσινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, ο οποίος συμμετέχει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση στην Ευρώπη. Μπήκε κατευθείαν στους ομίλους, σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση και πέρασαν από προκριματικούς όπου δυστυχώς αποκλείστηκαν όλες. Το ίδιο με τον αντίπαλο του θα συνέβαινε αν επέλεγαν και οι ερυθρόλευκες αυτή τη διοργάνωση, στην οποία θυμίζω έφτασαν πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μέχρι τη φάση των οκτώ… τα σημερινά προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή ότι πρόθεση του όσο και μεγάλη προτεραιότητα, είναι η επανάκτηση της κορυφής στην Ελλάδα μετά τις μεγάλες περιπέτειες που πέρασε η ομάδα και την οδήγησαν μέχρι σε υποβιβασμό στην Α2.

Ήδη έχει πάρει ένα πρωτάθλημα, φέτος πάει για το κύπελλο και όνειρο μετά από 22 χρόνια το νταμπλ.
Γι’ αυτό δεν μπήκε στο ιδιαίτερο ψάξιμο για παίκτριες που θα παίζουν εντός και εκτός Ελλάδας. Τρείς Αμερικανίδες που ναι μεν θα έπρεπε να μένει μία εκτός στην Ευρώπη, όμως ήταν μία τριάδα στα οικονομικά του δεδομένα πολύ καλή για την Ελλάδα. Από την άλλη ενίσχυσε σε υψηλό βαθμό το ελληνικό του ρόστερ.

Η Καπογιάννη που της ανήκει μεγάλο μερίδιο για την αναγέννηση του μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, έχει φέτος δίπλα της και τη Λύμουρα, πάνε σιγά σιγά. Πέρασαν στις 32 του Eurocup και αν κρίνω από το πόσο χαμηλά σε δημοσιότητα περνάνε τις δύο συναντήσεις με την Ισραηλινή Ελιζούρ Χολόν, μου δίνουν την εντύπωση ότι και ως εδώ να μείνουμε μία χαρά… κάναμε ένα βήμα παραπάνω.

Τα υπόλοιπα του χρόνου.

Στα δύο ματς στην πρώτη αυτή φάση των πλέι οφ που οι αγώνες είναι νοκ άουτ, δεν θα έχει τη σπουδαία πρόσφατη μεταγραφή τη διεθνή Ελεάνα Χριστινάκη, όπως και την Κάρτερ για την οποία νομίζω ψάχνουν την αντικαταστάτρια της. Είπαμε ο στόχος είναι άλλος για τίς πράσινες… από εκεί και πέρα στην Ευρώπη ότι ήθελε προκύψει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…