Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 67-81 (vid)

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 67-81 (vid)

Ουίλιαμς, Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός

Αχτύπητο δίδυμο και 3/3 ο Παναθηναϊκός.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, που θέλουμε να βλέπουμε. Δεν είναι ούτε το 67-81 στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις, ούτε οι τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά η διαφορετική εικόνα, που δείχνουν οι «πράσινοι». Και μπορεί ακόμα να μην λογίζονται στις μεγάλες δυνάμεις της φετινής Ευρωλίγκας, όμως ανεβαίνουν σταθερά και πλέον είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως έπρεπε για να παγώσει τους Λιθουανούς. Έβαλε από νωρίς τις βάσεις, στηριγμένος στην πολύ καλή του άμυνα, εξ ου και το 6-14. Συνέχισε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, με ένταση στο πίσω μέρος του γηπέδου και καλές επιλογές στην επίθεση, τα τρίποντα έμπαιναν, όλα πήγαν καλά για την παρέα του Ράντονιτς και το 13-27 ήρθε ως επιβράβευση μιας εξαιρετικής αρχής.

Σημάδια στην επίθεση, σκληρή άμυνα

Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις. Με Ουίλιαμς και Μπέικον να είναι οι επιθετικοί εκφραστές, αλλά όχι οι μόνοι που απειλούσαν το αντίπαλο καλάθι και στοχοπροσήλωση στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έβαλε γερές βάσεις νίκης.

Ο Χέις με τον Έβανς ήταν οι μόνοι, που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας, όμως το 28-44 ήταν ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πήγαινε ολοταχώς για τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία δεν είχε χάσει στο Κάουνας.

Ξαφνικό μπλακ άουτ

Βεβαίως, όλοι περιμέναμε ότι κάποια στιγμή η Ζαλγκίρις θα αντιδράσει και το έκανε με εμφατικό τρόπο στην τρίτη περίοδο. Κάπου εκεί, οι παίκτες του Ράντονιτς έχασαν τη συγκέντρωση τους. Δεν πήραν το μήνυμα, όταν οι γηπεδούχοι με 2/2 τρίποντα μείωσαν σε 34-47, μάλλον γιατί με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στο 36-54.

Κάπου εκεί αδράνησαν, έπαιξαν πιο ατομικά απ’ όσο έπρεπε, χαλάρωσαν στην άμυνα κι αυτά πληρώνονται. Σερί 12-0, το ματς στο 48-54, οι Λιθουανοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 53-60 κι ανέκτησαν τις ελπίδες για μια συγκλονιστική ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι Λιθουανοί με τρίποντο μείωσαν στους τέσσερις (56-60) κι απείλησαν να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι, αλλά ο Μπέικον δεν είχε διάθεση να… μπλέξει. Ο Παπαγιάννης με τον Ουόλτερς έκαναν εξαιρετική δουλειά, ο Ουίλιαμς ήταν εκεί και παρότι υπήρξε διαπραγμάτευση, το 61-70 έκοψε τα φτερά της Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα τρία τελευταία λεπτά και με τον χρόνο, παρότι δεν χρησιμοποίησαν οι παίκτες του τα φάουλ για να ξοδέψουν τα δευτερόλεπτα. Με καθαρές άμυνες ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (65-75) και τέλειωσαν ήρεμα την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…