Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους Μπολόνια – Φενέρμπαχτσε 92-88 (vid)

Βίρτους Μπολόνια – Φενέρμπαχτσε 92-88 (vid)

virtus fener

Ανεβαίνει η Βίρτους, άλλη μια ήττα για τη Φενέρμπαχτσε.

Από ήττα σε ήττα πηγαίνει η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (92-88) και υπέστη την τέταρτη σερί της ήττα στην Ευρωλίγκα. Οι Ιταλοί πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και με κορυφαίο τον Μάρκο Μπελινέλι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχόμενες και καμία από τις δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μότλεϊ (επέστρεψε από τραυματισμό) έκανε όργια για τη Φενέρ, αλλά η Βίρτους είχε τις λύσεις μέσα από την ομαδική της δουλειά και δεν επέτρεψε στους Τούρκους να βρουν ρυθμό (46-46).

H ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να έχει ένα μικρό προβάδισμα (65-68). Η Βίρτους Μπολόνια δεν τα παράτησε και με τον Μάρκο Μπελινέλι να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο πήρε τα ηνία του σκορ (73-71). Οι Ιταλοί βρήκαν μομέντουμ και κατάφεραν να χτίσουν και διαφορά (83-76).

Ο Μπελινέλι έκανε αδιανόητα πράγματα στην τέταρτη περίοδο και με ακόμη ένα τρίποντο (16 πόντοι) έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (86-76). Η Φενέρ έβγαλε αντίδραση και ο Μπούκερ με τεράστιο τρίποντο μείωσε στους δύο 33” πριν το τέλος (88-86). Ο Πατζόλα απάντησε από τη γραμμή των βολών, καθώς ήταν ψύχραιμος και με 2/2 έκανε το 90-86 20” πριν το τέλος.

Ο Μότλεϊ εκδήλωσε γρήγορα επίθεση και με κάρφωμα μείωσε εκ νέου στους δύο 10” πριν το φινάλε (90-88). Η Φενέρ έκανε φάουλ 5” πριν το τέλος και έστειλε τον Μπελινέλι στις βολές. Ο Ιταλός ήταν ψύχραιμος και έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στους γηπεδούχους. Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και η Βίρτους πήρε τη νίκη με 92-88.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 46-46, 65-68, 92-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…