Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Βεζένκοφ: «Μπήκαμε με μεγάλο κίνητρο στο ματς με τη Βίρτους»

Βεζένκοφ: «Μπήκαμε με μεγάλο κίνητρο στο ματς με τη Βίρτους»

Μπορούσε ακόμα κι αποβολή του Βεζένκοφ, υποστηρίζει ο Σπύρος Γκόντας

Στην αναμέτρηση με την Βίρτους Μπολόνια στάθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε δηλώσεις του στάθηκε στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους Μπολόνια, , στα βραβεία του MVP αλλά και στην Εθνική Βουλγαρίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ:

Για την αναμέτρηση με τη Βίρτους: «Μπήκαμε με μεγάλο κίνητρο στο ματς με τη Βίρτους. Ξέραμε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, που έχει νικήσει μέσα στη Μαδρίτη και γενικά έχουν κάνει 2-3 σημαντικές νίκες. Παίξαμε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, αλλά θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα το ματς αυτό, αφού ακολουθεί εκείνο για την Basket League και μετά την Τρίτη (13/12) έχουμε ένα εξίσου δύσκολο ματς στην Euroleague. Νιώθουμε καλά και οι 12 παίκτες και δείχνουμε ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στο ματς με τη Βίρτους πετύχαμε πολλά τρίποντα και σπάσαμε διάφορα ρεκόρ του Ολυμπιακού, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το βραβείο του MVP Νοεμβρίου στην Euroleague: «Από τη μία είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δουλεύω σκληρά, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες της ομάδας. Όταν η ομάδα νικάει, όλοι είμαστε καλά και βοηθάμε, οπότε το σημαντικό είναι να μένει ψηλά η ομάδα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες φέτος στην Euroleague και ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε σε κάθε ματς. Αυτή την στιγμή νιώθουμε πολύ καλά και θέλουμε να πάρουμε κι άλλες νίκες την εβδομάδα που έρχεται».

Για το ποιο είναι το όνειρό του για το μπάσκετ της Βουλγαρίας: «Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος με παρακολουθεί και μπορώ να πω ότι όλο αυτό με παρακινεί. Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος στη Βουλγαρία με μαθαίνει σιγά σιγά, καθώς το επίπεδο του μπάσκετ στη χώρα δεν είναι υψηλό. Στόχος μου και όνειρό μου είναι να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

Για το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου αθλητή που θα παραλάβει: «Κάθε βραβείο είναι σημαντικό, είτε είναι στη Βουλγαρία, είτε στην Ευρώπη. Τα ατομικά βραβεία είναι πάντα καλά για την αυτοπεποίθηση, αλλά το σημαντικό πάντα είναι να νικάει η ομάδα, καθώς παίζουμε σε ομαδικό άθλημα. Θα ήταν λογικό να πάρω το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς έρχομαι από μία χρονιά που κατέκτησα το νταμπλ στην Ελλάδα και έπαιξα στο Final Four της Ευρωλίγκας. Εάν η ομάδα δεν ήταν τόσο πετυχημένη, δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο. Τον Φεβρουάριο έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια με την εθνική ομάδα και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είμαι διαθέσιμος, έστω για το δεύτερο ματς. Ελπίζω να δείξει περισσότερο μπάσκετ και η τηλεόραση και να βελτιωθεί το πρωτάθλημά μας. Οι παίκτες που παίζουν τώρα είναι 37, 38 και 39 ετών, είναι φίλοι μου, αλλά είναι λίγο τρομακτικό αυτό για το μέλλον».

Για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ: «Παρακολουθώ τη διοργάνωση. Πολλοί πίστευαν ότι η Βραζιλία θα ήταν τουλάχιστον στα ημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε. Στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης και έχει τις ικανότητες, αλλά ποιος παίζει με καρδιά και είναι σε καλή κατάσταση το συγκεκριμένο διάστημα. Οπότε, πιστεύω ότι η Αργεντινή θα πάει στον τελικό, αν και η Κροατία είναι πολύ καλή. Αλλά, θα δούμε… Επίσης, και οι Γαλλία και Αγγλία είναι πολύ καλές. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Θέλω να το πάρει η Αργεντινή λόγω του Μέσι, γιατί είναι το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει, αλλά καμία φορά τα… παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …