Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-91 (vid)

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-91 (vid)

Ουόλτερς Παναθηναϊκός Βαλένθια

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε από νωρίς κόντρα στη Βαλένθια. Στα μέσα του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» είχαν ήδη μια διαφορά 8 πόντων (10-18), την οποία και προσπάθησαν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και εν μέρει το πέτυχαν. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ο Νέιτ Ουόλτερς «χάρισε» στη Βαλένθια 3 βολές με ένα κακό φάουλ και έτσι οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 20-26.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βαλένθια ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και με ένα σερί 8-0 πήρε το προβάδισμα με 28-26, προτού ο Ντέγιαν Ράντονιτς αναγκαστεί να καλέσει τάιμ-άουτ. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν σε εκείνο το σημείο, αλλά η Βαλένθια προσπέρασε ξανά στο σκορ. Η συνέχεια ανήκε στους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν από τα μέσα της περιόδου μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (44-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, ήταν εύστοχη από μακριά και με ένα γρήγορο σερί ευτύχησε να προηγηθεί για πρώτη φορά με μια διαφορά άνω των 10 πόντων (59-45). Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, βρήκαν κάποιες καλές επιλογές και ευστόχησαν σε σουτ, αλλά η Βαλένθια δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν περισσότερο. Μόνο προς το τέλος του δεκαλέπτου και με την αγωνιστική άνοδο του Μπέικον ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να μειώσει μέχρι και τους 5 πόντους (68-63).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει και να διεκδικήσει για τα καλά το παιχνίδι. Με ένα 5-0 μείωσε τη διαφορά στον πόντο (70-68). Λίγο αργότερα οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με floater του Νέιτ Ουόλτερς. Η Βαλένθια στη συνέχεια πέτυχε δικό της σερί 6-0 για 76-70. Η συνέχεια βρήκε τους Ισπανούς σε θέση οδηγού. Με 3,5 λεπτά να απομένουν η Βαλένθια ήταν μπροστά στο σκορ με 80-73 και ο Παναθηναϊκός σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Σε εκείνο το σημείο ο Μπέικον… το πήρε προσωπικά και με 7 πόντους έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής (82-80). Η άμυνα βγήκε για τον Παναθηναϊκό, ο Ουίλιαμς κέρδισε 2 βόλες και ισοφάρισε σε 82-82. Η τελευταία άμυνα βγήκε ξανά για τον Παναθηναϊκό, ο Μπέικον είχε το τελευταίο σουτ, αλλά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν για γερά νεύρα. Η κούραση φαινόταν και στις δύο ομάδες. Παναθηναϊκός και Βαλένθια πήγαιναν πόντο-πόντο και στην παράταση. Ένα τρίποντο του Μπέικον έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (90-91). Δύο εύστοχες βολές του Ριβέιρο επανέφεραν το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο ίδιος με δικό του καλάθι, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ έδωσε προβάδισμα 3 πόντων (93-90) στην ομάδα του Μουμπρού. Ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία επίθεση, δεν την εκτέλεσε σωστά και ηττήθηκε από τη Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84 (παρ.), 94-91.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…