Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – Μονακό 94-95 (vid)

Ρεάλ – Μονακό 94-95 (vid)

Μονακό σπουδαίο διπλό

Η Μονακό πήρε στην παράταση το ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Το ματς της αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε Ρεάλ και Μονακό. Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα κι ευτύχησαν να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 23-17. Το παιχνίδι είχε εξ’αρχής ξέφρενο ρυθμό, κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3 πόντους (48-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια, με τη Μονακό όμως να είναι σε καλύτερη κατάσταση, να πραγματοποιεί σερί 20-14 και να παίρνει το προβάδισμα με τη λήξη του δεκαλέπτου (62-65). Η Ρεάλ μπήκε στην τελευταία και καθοριστική περίοδο δυναμικά και με σερί 6-0 πήρε ξανά το προβάδισμα με 68-65.

Η Ρεάλ ήθελε να τελειώσει τον αγώνα και δεν είχε διάθεση να τον κάνει ντέρμπι. Με το σερί της στο τελευταίο δεκάλεπτο να φτάνει το 16-5, έδειξε να τα καταφέρνει. Η Μονακό έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε σε 81-77 και στη συνέχεια ο αγώνας κρέμονταν σε μια κλωστή.

Σε κάθε προσπάθεια της Μονακό να μειώσει, η Ρεάλ είχε την απάντηση, όμως, στο τέλος η κλάση και η ποιότητα του Μάικ Τζέιμς (με «τετράποντο» έστειλε το ματς στην παράταση) συναντήθηκαν με την γκάφα της χρονιάς από τον Ταβάρες, που θα μπορούσε απλά να αφήσει τον Αμερικανό να σκοράρει, αντί να του δώσει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει.

Στην παράταση οι δύο ομάδες συμβαδίζον στο σκορ, με τις εναλλαγές να είναι πολλές. Καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει. Με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη, η Μονακό πήρε προβάδισμα 3 πόντων (92-95), ενώ έβγαλε και την επόμενη άμυνα. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τη Μονακό να επικρατεί (94-95).

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα η Μονακό καρδιοχτύπησε ξανά, καθώς ο Λόιντ τραυματίστηκε κι αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, που η γαλλική ομάδα «καρδιοχτυπά» με παίκτη της, μετά την προηγούμενη αγωνιστική και το ματς με τη Βιλερμπάν, στο οποίο τραυματίστηκε ο Τζον Μπράουν (επίσης έφυγε με φορείο από το γήπεδο).

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-45, 62-65, 88-88 (κ.α.), 94-95.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…