Κεντρική Basket League Προμηθέας – Απόλλων 80-71

Προμηθέας – Απόλλων 80-71

Προμηθέας νικητής του ντέρμπι με Απόλλωνα

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας.

Στο «κλάσικο» της αχαϊκής πρωτεύουσας, ο φιλοξενούμενος Απόλλωνας ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε με 0-6, αναγκάζοντας τον Γιάννη Χριστόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ μόλις 2,5 λεπτά μετά το τζάμπολ του αγώνα.

Στη συνέχεια ο Προμηθέας κατάφερε να σκοράρει και να ξεκολλήσει, με τον Απόλλωνα, ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Λίγο πριν την λήξη του, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά, με τους «ασπρόμαυρους» να ισοφαρίζουν στην εκπνοή του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο Προμηθέας μπήκε πιο δυνατά. Με σερί 7-2 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 29-24, με τον Απόλλωνα να απαντά άμεσα και να παραμένει σε απόσταση μίας κατοχής. Στα μέσα της περιόδου, η ομάδα του Νίκου Βετούλα μείωσε στον πόντο (30-29) και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Λίγο αργότερα -με νέο εύστοχο τρίποντο και μία ακόμη εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Καράμπελα και Σίλα– ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα 4 πόντων (30-34). Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Προμηθέας «έτρεξε» σερί 11-3, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια προηγούμενος με 41-37.

Ο Προμηθέας ήταν καταιγιστικός, με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου. Ένα γρήγορο σερί 6-0, ανάγκασε τον Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ άμεσα. Η διαφορά έφτασε και στους 15 πόντους (52-37 και 55-40) υπέρ των γηπεδούχων. Δεν είχε φτάσει στο ψηλότερο «πικ», καθώς εκτοξεύτηκε και στους 20 πόντους (62-42). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 64-43 και τον Προμηθέα να έχει σε αυτό το διάστημα επί μέρους σκορ 23-6.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Με καλή άμυνα, η οποία υποχρέωσε τον Προμηθέα να μείνει άποντος για 4,5 λεπτά κι αποτελεσματική επίθεση, ο Απόλλων μείωσε στους 10 (67-57) στα μέσα της περιόδου.

Δύο σερί εύστοχα τρίποντα του Μουράτου, έκοψαν απότομα τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για ανατροπή. Ο Προμηθέας είχε «κλειδώσει» τη νίκη και στο τέλος επικράτησε με σκορ 80-71 στο ντέρμπι της Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 41-37, 64-43, 80-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…