Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πονίτκα: «Επικίνδυνη η Αρμάνι»

Πονίτκα: «Επικίνδυνη η Αρμάνι»

Ματέους Πονίτκα, Παναθηναϊκός

Οι ήττες στην Ευρωλίγκα κάνουν επικίνδυνη την Αρμάνι είπε ο Πονίτκα.

Ο Ματέους Πονίκτα αναφερόμενος στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (08/12, 21:00) τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός γιατί η αρνητική πορεία της Αρμάνι στην Ευρωλίγκα, την κάνει πολύ επικίνδυνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματέους Πονίτκα:
«Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για εμάς έως τώρα στη σεζόν. Και αυτό λόγω του ότι η Αρμάνι δεν είναι στη θέση που θα ήθελε, έχασε κάποια ματς στη σειρά στη Euroleague, αλλά στο τελευταίο της ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα έπαιξε πραγματικά πολύ καλά. Σίγουρα ψάχνει κάποιο σερί νικών, κάτι που κάνει το ματς ακόμα πιο δύσκολο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: «Είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε καλύτερα απ’ ότι στο Super Cup και είδαμε να υπάρχει πρόοδος στο παιχνίδι μας. Βλέπουμε τα θετικά και στη συνέχεια θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια εναντίον τους, όπως στο τέλος του μήνα. Δουλεύουμε κάθε μέρα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και ελπίζω να κερδίσουμε τα επόμενα ματς».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Η Αρμάνι βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στο κοινό μας και πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να προσπαθήσουμε να νικήσουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε αυτό το νικηφόρο σερί στη Euroleague. Στα τελευταία τρία ματς δείξαμε ότι έχουμε βελτιωθεί και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι τη φετινή σεζόν πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα. Και ένα τεράστιο βήμα θα είναι αυτό το ματς.

Η Αρμάνι έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Και μπορεί σε ένα ματς να βγει κάποιος μπροστά και να κάνει τη διαφορά. Ο Μπάρον είναι εξαιρετικός σουτέρ, έχει ταλέντο από την περιφέρεια όπως και μέσα στη ρακέτα. Και αν ξεκινήσουν ζεστοί θα είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε μετά. Πραγματικά πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα ενώ η καλή επίθεση είναι έξυπνη άμυνα.

Γιατί εάν δεν κάνεις λάθη, δεν θα τους δώσει το δικαίωμα να τρέξουν. Όπως στο τελευταίο ματς, ο Ολυμπιακός πέτυχε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και θα είναι το κλειδί για εμάς. Σε αυτό το επίπεδο όλοι οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν καλή άμυνα στο «πέντε εναντίον πέντε». Πρέπει να είσαι πολύ ταλαντούχος για να σκοράρεις πάνω σε τέτοιες άμυνες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…