Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Βαλένθια 96-100 (vid)

Παρτιζάν – Βαλένθια 96-100 (vid)

Παρτιζάν – Βαλένθια

Έξω πάει καλά η Βαλένθια. «Λαμπάδα» στον Χάρπερ.

Στο πιο χορταστικό ματς της βραδιάς η Βαλένθια νίκησε στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με 100-96, αφού πρώτα χρειάστηκε το πεντάλεπτο της παράτασης, για να προκύψει ο νικητής της αναμέτρησης. Ο Χάρπερ ήταν ο άνθρωπος, που υπέγραψε φαρδιά πλατιά τη νίκη των «νυχτερίδων».

Ο αγώνας είχε άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να αρνούνται να χάσουν. Η Βαλένθια ήταν ένα κλικ πιο μπροστά, όμως η Παρτιζάν έβρισκε λύσεις από πολλούς παίκτες. Ο Λεντέι δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, αλλά πρόσφερε. Ο Έξουμ είχε 9 πόντους κι 6 ριμπάουντ. Ο Νάναλι πέτυχε τους πόντους του, αλλά έκανε το… μοιραίο λάθος, στερώντας από την ομάδα του την ελπίδα για ανατροπή. Ο Λεσόρτ ήταν καταπληκτικός, με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Αφήσαμε τελευταίο τον πλέον καθοριστικό. Η Βαλένθια θα είχε νικήσει από την κανονική διάρκεια, αν ο Πάντερ δεν έπαιρνε από το χέρι την ομάδα του, να την οδηγήσει στην παράταση, πετυχαίνοντας τους εννέα τελευταίους πόντους. Θα είχε πάρει και τη νίκη, αν δεν έχανε 1/3 βολές, που κέρδισε σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων.

Οι «νυχτερίδες» είχαν σε σπουδαία κατάσταση τον Ριβέρο, βοήθησε ο Ντούμπλεβιτς, ο Λόπεζ Αροστέγκι πέτυχε πόντους κι ένα «μεγάλο» τρίποντο, ο Ουέμπ άγγιξε το «νταμπλ νταμπλ», ο Κλαβέρ εκτός από τους 9 πόντους, είχε και 5 ριμπάουντ.

Ο άνθρωπος που έκρινε τον αγώνα ήταν ο Χάρπερ. Ήταν αυτός το αντίπαλο δέος, στο τέλος της κανονικής διάρκειας, απέναντι στον Πάντερ. Πέτυχε πέντε πόντους, αλλά κράτησε το καλύτερο για το τέλος της παράτασης, όπου και πέτυχε το καλάθι που εν πολλοίς έκρινε τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-37, 64-60, 84-84, 96-100.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …