Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57

Παναθηναϊκός νίκη επί Άρη

Νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώσε στην πράξη την αγωνιστική του άνοδο για άλλη μία φορά. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε εξασφαλίσει προβάδισμα 8 πόντων (25-17). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, «χτίζοντας» διαφορά 10 πόντων (32-22). Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά. Ναι μεν τα κατάφερε, μειώνοντας στους 6, όμως οι «πράσινοι» είχαν την απάντηση για να την αυξήσουν ξανά στους 10 (36-26). Το ημίχρονο «έκλεισε» με μια διαφορά 9 πόντων (38-29) υπέρ των «πρασίνων».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να κάνει την αντεπίθεση της. Από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Πλησίασαν αρκετά στο σκορ, μεταφέροντας το άγχος στους γηπεδούχους. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ήταν στο -4 (52-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» την αναμέτρηση. Με ένα σερί 8-2 ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά ασφαλείας 14 πόντων (64-50). Το παιχνίδι είχε κριθεί σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά και απλά έμενε να διαμορφωθεί το τελικό σκορ, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 71-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Την Παρασκευή το ΠΑΟ – Προμηθέας

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε …