Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός: Γιατί ρε γαμώτο

Ολυμπιακός: Γιατί ρε γαμώτο

Ολυμπιακός Βίρτους

Αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ο Ολυμπιακός ούτε αυτή την φορά στην Ευρωλίγκα… που βρήκε τη Βίρτους χωρίς δύο βασικά εργαλεία, την Κροάτισα Τζόκιτς, τη Γαλλίδα Ρουπέρ, στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς την Πάρκερ και τις Ζανταλασίνι, Λάκσα να τα έχουν σπάσει… δεν ξέρω πότε θα κάνει την πρώτη νίκη.

Αύριο θα παίξουν οι αντρικές ομάδες τους στο ΣΕΦ. Θα’ ναι γεμάτο. Δεν βρέθηκαν 500 να πάνε να βοηθήσουν τα κορίτσια; Ολυμπιακός είναι και αυτές, παίζουν επίσης στην Ευρωλίγκα. Φαντάζομαι οι Ιταλίδες επηρεάστηκαν περισσότερο στην αρχή, σε ένα τόσο αχανές γήπεδο να είναι τελείως άδειο. Αυτές παίζουν στην κεντρική σάλα στην Μπολόνια, όπου και οι άνδρες με κόσμο στις εξέδρες. Οι κοπέλες του Ολυμπιακού παίζουν στο βοηθητικό των 100 φιλάθλων. Αυτό το επίπεδο απευθύνεται σε ομάδες από χώρες που βλέπουν το γυναικείο ισάξια με το ανδρικό.

Στην Ελλάδα τί δουλειά έχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις; Ο Ολυμπιακός γιατί σκίζεται να περάσει στους ομίλους της Ευρωλίγκας; Μία χαρά είναι το Eurocup. Aντε τώρα να πάει στην Πράγα να παίξει κόντρα στην περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκας της κορυφαίας κόουτς στην Ευρώπη, Ναταλίας Χείκοβα.

Τα κορίτσια σκέφτομαι… πόσο αδικημένα πρέπει να αισθάνονται που παίρνουν νταμπλ στην Ελλάδα, περνάνε στους ομίλους της Ευρωλίγκας… και ο λαός της ομάδας τις αντιμετωπίζει με τόση περιφρόνηση. Ας ξαναπάνε στη Χαλκίδα, εκεί τουλάχιστον είχαν μία ζεστασιά στις εξέδρες… εκεί νίκησαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοπρόν.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, τον ενθουσιασμό στην αρχή, σήμερα είδαμε μια εξαιρετική Σταμολάμπρου, διαδέχεται η  έλλειψη διάρκειας, το βάθος, η κρύα έδρα που δεν είναι έδρα και κυρίως ότι η ομάδα έρχεται από αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα πολύ χαμηλής δυσκολίας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο… και όπως βλέπουμε η διαφορά με την Ευρώπη υπάρχει και θέλουμε πολλά να αλλάξουν για να την καλύψουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…