Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67 (vid)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67 (vid)

Βεζένκοφ, Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Ονειρικός Ολυμπιακός, στο κατηφορικό ΣΕΦ.

Η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος, αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει εξωπραγματικό μπάσκετ. Κι αν το πρώτο δείγμα (κόντρα στη Βίρτους) δεν ήταν ασφαλές, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν μήνυμα: Όποιος πηγαίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα το κάνει με… δική του ευθύνη. Το 94-67 είναι εκκωφαντικό κι η εικόνα ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Πιστέψαμε ότι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους έκανε το… τέλειο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπου μέσα μας είπαμε ότι η Μπολόνια δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο θα βρει στον δρόμο του. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ήταν ακόμα καλύτερος. Ήταν καταιγιστικός, ήταν απολαυστικός, ήταν ονειρικός.

Οι Τούρκοι έμειναν χωρίς τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τη Βίρτους ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 31-15, από τη Φενέρμπαχτσε δέχθηκε τέσσερις πόντους λιγότερους, έχοντας την ίδια παραγωγικότητα (31-11). Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

Ολυμπιακός σημαίνει… ομάδα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σπουδαία άμυνα κι εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση. Το 12-0 δείχνει την εικόνα. Ο Βεζένκοφ κι ο Κάνααν έσυραν τον χορό, ο Παπανικολάου ήταν αλάνθαστος, ο Λούντζης έδωσε ένα ποιοτικό δίλεπτο. Όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε κι η ομάδα του Ιτούδη έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει.

Ήταν πρόδηλο ότι η Φενέρμπαχτσε θα έβρισκε και στόχο εκτός «ζωγραφιστού», αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα με «Ο» κεφαλαίο. Ο Πίτερς με τον Μπολομπόι έδωσαν ενέργεια και πόντους, ο Λαρεντζάκης έγινε δεύτερος διψήφιος μετά τον Βεζένκοφ, ο Σλούκας μπορεί να μην πέτυχε πόντο, αλλά μοίρασε έξι ασίστ, ο Λούντζης έκανε την τάπα του αγώνα.

Καθένας κάτι πρόσφερε. Όταν η διαφορά έφτασε στην ανώτατη τιμή της (50-21, με πέντε συνεχόμενους πόντους τού Λαρεντζάκη), η Φενέρμπαχτσε έβγαλε αντίδραση κι απάντησε με σερί 8-0. Άλλοι πέντε πόντοι από τον Λαρεντζάκη κι ένα τρίποντο του Βεζένκοφ, διαμόρφωσαν το 58-31, δίνοντας στους «κόκκινους» ξεκάθαρο προβάδισμα. Απλά σημειώστε ότι στο ματς με τη Βίρτους το ημίχρονο τέλειωσε με σκορ 61-35!

Κόλλησε στην επίθεση ο Ολυμπιακός

Τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι ήταν αρκετά για να επιχειρήσει η Φενέρμπαχτσε να αντεπιτεθεί, να μειώσει, να μπει ξανά στο παιχνίδι. Βεβαίως, στο ίδιο διάστημα η άμυνα κράτησε κι έτσι όταν ο Φαλ με 4/4 βολές (σε δύο συνεχόμενες φάσεις) έκανε το 62-37 ο… συναγερμός σταμάτησε. Ο Ολυμπιακός είχε απόσταση, αλλά ήταν λογικό να μπουν κι οι φιλοξενούμενοι στο ματς.

Το 66-39 με τον Ουόκαπ μετατράπηκε σε 68-49, με την παρέα του Ιτούδη να τρέχει σερί 10-2. Γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την επιθετική τους ηρεμία και με τον Σλούκα να κερδίζει αντιαθλητικό (το 4ο φάουλ) από τον Γκούντουριτς έκλεισαν την περίοδο με 74-51. Η Φενέρ κέρδισε στο επιμέρους σκορ του 10λέπτου, αλλά αυτό είχε μηδαμινή σημασία.

Στην τέταρτη περίοδο κανείς δεν χαλάρωσε, άλλωστε κι οι διαφορές μετρούν, ποτέ δεν ξέρεις. Παρότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε και τους 12, όλοι (ακόμα κι ο Πάπας) σκόραραν, όλοι έπαιξαν άμυνα, όλοι πήγαν στα ριμπάουντ. Το ταμπλό στον Πειραιά ήταν εξίσου… στολισμένο, με τους δρόμους της πόλης.

Ο κόσμος γιόρταζε, τραγουδούσε, όσο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν το πάρτι. Πίτερς, Μπολομπόι, Σλούκας ήταν αυτοί που όχι μόνο συντήρησαν τη διαφορά, αλλά την πήγαν και στους 30 πόντους (88-58), για να ολοκληρωθεί η συνάντηση με 94-67.

Δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή παράσταση, που σκοράρουν κι οι 12. Δεύτερο σερί ματς, που ο χρόνος μοιράζεται εντυπωσιακά. Με τη Βίρτους ο Πίτερς έμεινε περισσότερο από κάθε άλλον στο παιχνίδι (24.05’’), τώρα ήταν ο Βεζένκοφ με 24.27’’. Πώς είπατε;

Τα δεκάλεπτα: 31-11, 58-31, 74-51, 94-67.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…