Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει τη φάση με το laser (vid)

Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει τη φάση με το laser (vid)

Χαντς και laser

Το laser, ο Λάρι και το… αργοπορημένο σφύριγμα.

Καμία κανονιστική διάταξη ΔΕΝ μπορεί να προβλέψει τα πάντα. Εκεί που τελειώνουν τα… προβλεπόμενα, δρουν οι έχοντες την ευθύνη. Γι’ αυτό και πριν προβλεφθούν ποινές για τη χρήση laser, είχε προνοήσει ο… Λάζαρος Βορεάδης.

Δίχως να υπάρχει πρόβλεψη από τους κανονισμούς, δίχως να υπάρχει «πέναλτι» για τη χρήση laser, ο «Λάρι» αυθαίρετα έδωσε επανάληψη στη βολή, όταν παίκτης ομάδας έγινε στόχος των οπαδών της αντίπαλης. Από τότε πέρασε ως… εθιμικό δίκαιο η επανάληψη της βολής, μετά χρήση laser. Είναι, όμως, αυτή η λύση.

Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ οι διαιτητές υποχρέωσαν τον παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας να εκτελέσει ξανά βολή στην οποία ευστόχησε! Ατυχής η απόφαση, λέω εγώ, αλλά ας δούμε τι άποψη έχει ο Σπύρος Γκόντας, για την επίμαχη φάση.

Τι προβλέπει ο κανονισμός για τα laser

«Η χρήση laser από τους οπαδούς των ομάδων απαγορεύεται. Το τι γίνεται, σε περίπτωση χρήσης, αναφέρεται στον Κανονισμό Πρωταθλήματος, ενώ στον Κανονισμό Πεδιάς δεν γίνεται αναφορά» μας είπε ο Σπύρος Γκόντας και συμπλήρωσε:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα, με σκοπό να αποφευχθεί η χρήση κατά τη διάρκεια ελεύθερων βολών και κατά κάποιο τρόπο να τιμωρηθεί, έχει εφαρμοστεί (όχι νόμιμα) σε περίπτωση μη επιτυχούς βολής η επανάληψη της. Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στον κανονισμό». Είναι αυτό που εφάρμοσε ο Βορεάδης. Ο Σπύρος Γκόντας συνεχίζει:

«Αυτό που μπορούν να κάνουν οι διαιτητές (νόμιμα) είναι, αν παρατηρήσουν χρήση laser να σφυρίξουν πριν εκτελεστεί η βολή και να κάνουν παρατήρηση στην ομάδα, που οι οπαδοί της είναι υπεύθυνοι. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μέχρι 5 παρατηρήσεων, για χρήση laser από τους οπαδούς της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα που τιμωρήθηκε είναι η αντίπαλη, αυτής που οι οπαδοί της έκαναν χρήση laser. Ακυρώθηκε εύστοχη βολή και στην επανάληψη της (που δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό), καθώς ο διαιτητής άργησε να σφυρίξει κι η βολή εκτελέστηκε, ο παίκτης του ΠΑΟΚ αστόχησε».

Στην ουσία, λοιπόν, τιμωρήθηκε το θύμα, ως εκ τούτου η απόφαση των διαιτητών ήταν λανθασμένη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…