Κεντρική Γυναίκες Ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι για το 5-1

Ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι για το 5-1

Παναθηναϊκός Ερυθρός Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για τις υψηλές θέσεις του Eurocup.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι, θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup women. Οι «πράσινες» έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη φάση των 32 και τα νοκ άουτ, σαν πρώτες στον όμιλο.

Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να έχασε το αήττητο, όμως μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και φυσικά ένα βήμα παραπάνω εκτός Ελλάδας. Σίγουρα δεν είναι αδιάφορες για το αποτέλεσμα, καθώς όπως έχω αναφέρει πολλές φορές το σύστημα της FIBA θα βγάλει την Πέμπτη το βράδυ μία βαθμολογία υπό μορφή ranking, όπου λαμβάνονται υπόψη διάφορα στοιχεία με σοβαρότερο πόσες νίκες-ήττες έχει σημειώσει κάθε ομάδα στους ομίλους.

Παναθηναϊκός Ερυθρός Αστέρας

Η θέση στη βαθμολογία καθορίζει την πορεία μέχρι το τέλος. Εξηγούμαι:
Ο Παναθηναϊκός έχει το σίγουρο ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες 16 ομάδες, το οποίο σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας για τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα. Αν νικήσει με ρεκόρ 5-1 θα βρεθεί πιθανότατα στην πρώτη οκτάδα που διατηρεί το πλεονέκτημα έδρας και στην επόμενη φάση των 16.
Το κύριο όμως ζήτημα είναι ότι θα βρει αντίπαλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενδεχομένως μία από τίς καλύτερες τρίτες ομάδες που θα προκριθούν.

Παναθηναϊκός Ερυθρός Αστέρας

Από την άλλη μεριά ο νεανικός Ερυθρός Αστέρας ο οποίος έχει μόνο δύο νίκες επί της Ραμάτ Χαζαρόν, θέλει πολύ τη νίκη καθώς με ρεκόρ 3-3 θα έχει μεγάλη τύχη να προκριθεί ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες της περιφέρειας μας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα υπάρχει η πρωτοτυπία ότι οι δύο αιώνιοι και εκπρόσωποι της Ελλάδος στην Ευρώπη, θα αγωνιστούν ίδια μέρα, ίδια ώρα. Η Ελένη Καπογιάννη όπως στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ έχει επιλέξει τη Ριντ αντί της Καναδής Πότερ και θα αποτελέσει μαζί με την Κάρτερ το δίδυμο των ξένων παικτριών της ομάδας.

Παναθηναϊκός Ερυθρός Αστέρας

Τελειώνοντας να αναφέρω πως την Πέμπτη το βράδυ που θα βγει η βαθμολογία, θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια από όπου θα προκύπτει ο επόμενος αντίπαλος των «πρασίνων» όχι μόνο στην επόμενη φάση αλλά μέχρι τον τελικό. Δεν θα ξαναγίνει δηλαδή άλλη κλήρωση μέχρι την ολοκλήρωση του Eurocup women.

Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…