Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – Βαλένθια 84-68 (vid)

Μακάμπι – Βαλένθια 84-68 (vid)

Μακάμπι νίκη επί Βαλένθια

Στην έδρα της δεν παίζεται η Μακάμπι.

Η Μακάμπι υποδέχτηκε στο Τελ Αβίβ (στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα) τη Βαλένθια. Το πρώτο δεκάλεπτο είχε χαμηλό ρυθμό, σε σχέση με αυτόν που αρέσει στη Μακάμπι κι ειδικότερα όταν αυτή αγωνίζεται στην έδρα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος, με την «ομάδα του λαού» να προηγείται με 15-10.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με την παραγωγικότητα των δύο ομάδων στην επίθεση να μην αυξάνεται και τη Μακάμπι να έχει σταθερά το προβάδισμα στον αγώνα. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Κάτας πήρε αέρα 9 πόντων (30-21). Λίγο αργότερα και προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Μπόλντγουιν ευστόχησε σε τρίποντο buzzer, το οποίο κρίθηκε εκπρόθεσμο και δεν μέτρησε. Έτσι το σκορ του ημιχρόνου έμεινε 35-27.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός το αγώνα βελτιώθηκε, με τις δύο ομάδες να είναι πιο παραγωγικές κι αποτελεσματικές. Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, με τη Μακάμπι να διατηρεί το προβάδισμά της, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορεί να ξεφύγει και παραπάνω στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Μακάμπι να προηγείται 53-47.

Στην τελευταία περίοδο η ισραηλινή ομάδα είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων κι ήταν αποτελεσματική, αυξάνοντας την απόσταση από τις «νυχτερίδες». Στα μέσα της περιόδου η διαφορά για πρώτη φορά πήγε στο +13 (71-58) με τη Μακάμπι να χτίζει σημαντική διαφορά, με τη βοήθεια και του κόσμου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Μακάμπι δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και πέτυχε μία ακόμη σημαντική νίκη, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 35-27, 53-47, 84-68.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…