Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Λυκογιάννης: «Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

Λυκογιάννης: «Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

Άρης Λυκογιάννης

Το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, περιέγραψε ο Άρης Λυκογιάννης. 

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό πρωτάθλημα, στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα για το Basketball Champions League. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» Άρης Λυκογιάννης, εξήγησε τις δυσκολίες που θα έχουν απέναντι στους Ισπανούς, και ζήτησε συγκέντρωση για 40 λεπτά.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως επειδή παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι αήττητη στο Champions League, προέρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες στην ισπανική λίγκα, έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, με έμπειρους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς με αρκετά χρόνια παρουσία στην λίγκα, όπως οι Τόμας, Tζέντοβιτς, Κάρτερ και Πέρι. Είναι μια ομάδα κλασική ισπανική. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

«Πρέπει όλοι οι βασικοί μας να βρεθούν σε καλή μέρα, αλλά και αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο να κρατήσουν τον ίδιο ρυθμό. Αυτό είναι και το δυνατό σημείο των αντιπάλων. Θέλει συγκέντρωση 40 λεπτά, αν δείτε η Μάλαγα κυριολεκτικά διαλύει τους αντιπάλους της στα τελευταία 5-6 λεπτά κάθε αγώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή από πλευράς ενέργειας, είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Έχουμε μικρό διάστημα να προετοιμαστούμε, ουσιαστικά μόνο μια μέρα, αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

Και πρόσθεσε: «Ήμασταν οι πιο ανταγωνιστικοί από όσους έχουν παίξει μέχρι τώρα στο Champions League. Αρχικά πρέπει να παίξουμε άμυνα. Σε πολύ καλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη ενέργεια, από ότι κάνουμε τον τελευταίο καιρό. Το δεύτερο, είναι αυτό που είπα, τα παιδιά που παίρνουν περισσότερες αποφάσεις, πρέπει να είναι σε καλή μέρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για το αντίθετο. Είναι ξεκάθαρο ότι τα σενάρια πρόκρισης είναι δεδομένα. Αν η Σάσαρι βρει μια νίκη, πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Θεωρώ ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει πολλά πράγματα για την συνέχεια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…