Κεντρική Basket League Λαύριο – Καρδίτσα 81-80

Λαύριο – Καρδίτσα 81-80

Λαύριο παρθενική νίκη

Παρθενική νίκη για το Λαύριο στην Basket League.

Το Λαύριο υποδέχτηκε την Καρδίτσα, σ’ ένα παιχνίδι που ήταν και για τις δυο ομάδες «do or die». Το Λαύριο έψαχνε την παρθενική φετινή του νίκη, ενώ η Καρδίτσα μόλις τη δεύτερη της νίκη, που όμως θα γίνονταν επί ενός αντιπάλου ίδιας ταχύτητας.

Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη από την αρχή, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 8 πόντων (18-26).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Καρδίτσα αύξησε τη διαφορά στους 10 (18-28), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Το Λαύριο αντέδρασε, ξεκινώντας πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με σερί 8-4, μειώνοντας έτσι σε 26-30.

Η Καρδίτσα ναι μεν έβρισκε λύσεις και διατηρούσε το προβάδισμα, όμως το Λαύριο είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα διατηρήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται ύστερα από 20 αγωνιστικά λεπτά με 38-42.

Η Καρδίτσα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα στο δεύτερο μισό κι είχε σταθερά το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Λαυρίου να πλησιάσει η Καρδίτσα είχε πάντα κάποια απάντηση και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Έτσι, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έκλεισε την τρίτη περίοδο, έχοντας μικρό προβάδισμα (64-60), αλλά προβάδισμα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Καρδίτσα μέχρι τα μισά της περιόδου είχε προβάδισμα, μέχρι και 8 πόντων (66-74). Με τρία λεπτά να απομένουν οι φιλοξενούμενοι είχαν παράσταση νίκης 7 πόντων (71-78).

Το Λαύριο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έτρεξε σερί 10-2, «αγκαλιάζοντας» την πρώτη της νίκη. Στα τελευταία δραματικά λεπτά οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με το Λαύριο, ωστόσο να κρατάει την τύχη στα χέρια του, εκμεταλλευόμενο και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν φάουλ, για να στείλουν στα τελευταία δευτερόλεπτα τους γηπεδούχους στη γραμμή των βολών, ελπίζοντας σε ενδεχόμενη αστοχία.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 38-42, 60-64, 81-80.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…